Evo šta sve studentima nosi sreću na ispitima

Nije bitno koliko nevjerovatno zvuči, sve dok je prolaz na ispitu zagarantovan!


sock
Foto: Envato

Najgore doba akademske godine su ispitni rokovi ili razdoblje pisanja kolokvija. Oni koji imaju mogućnost polaganja kolegija kolokviranjem znaju kolika je to sreća, jer ove manji ispitni blokovi gradivo ipak „prepolove“ na nekoliko dijelova.

Ali, pojedini studenti, za dodatnu sreću, nose određene sitnice ili praktikuju određene navike zbog kojih su uvjereni da s time definitivno prolaze ispit ili kolokvij!

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prenosimo odgovore studenata sa različitih fakulteta što je njihova „srećonoša“ za nadolazeće kolokvije, a odgovori su zaista različiti. Neki su bazični, za koje znaju svi, dok su drugi studenti ipak otišli korak dalje.

Ista vrsta maskare na očima za svaki kolokvij

Studentica Maristela otkrila nam je svoje čudne metode koje joj, uvjerena je, pomažu da položi ispite. Iako smatra da su smiješne, ako joj pomažu da položi ispit, onda definitivno vrijede!

– Ja za sreću svaki puta na ispit ili kolokvij stavljam istu maskaru. Imam 2-3 vrste, ali kada se piše kolokvij, uvijek nosim tu jednu te istu za sreću, rekla je.

Osim iste vrste maskare, napominje da uvijek „fura“ iste naušnice, kao i penkalu – sve te stvari pomažu joj da prođe kolokvij ili ispit! Nije Maristela jedina koja ima unikatne stvari koje joj donose sreću.

Dvije različite čarape = sreća

Jedna od njih je i studentica novinarstva koja, kako govori, uvijek obuje dvije različite čarape na sebe koje joj garantiraju prolaz. Tko će joj ukrasti i isprobati ovu ideju i javiti nam funkcionira li?!

Učenje je ipak najbolja metoda

Od ostalih stvari koje su nam studenti naveli, spominju se učenje i puškice. Iako učenje nije tipična srećonoša, ne znači da ne funkcioniše jer svi znaju da su najsigurniji na ispitu kada gradivo zaista i nauče.

Ali, i kada studenti ne uče, svejedno imaju metodu kojom im je lakše započeti ispit ili kolokvij. Jedna od njih je i Veronika, koja kako govori, nije 100 posto sigurna da je njezina metoda učinkovita, ali joj svakako pomaže.

– Ja se uvijek prekrižim i kratko pomolim. Znam da mi to neće pomoći ako nisam naučila, ali se zato molim za koncentraciju jer često znam biti toliko umorna na ispitu jer nisam ništa spavala da se uopće ne mogu sjetiti onoga što sam naučila, govori Veronika.

Studentica Živa nesigurnosti nema jer je njezina metoda da cijelo gradivo ispisuje na papiriće što joj uvelike pomaže s obzirom da ima fotografsko pamćenje, a očito joj i donose sreću!

Uglavnom ključne stvari zapisujem na male papiriće što mi iz nepoznatog razloga pomaže da zapamtim, a onda to pokušavam vizualizirati i zapamtiti u kojem dijelu papirića sam što zapisala, dodaje.

Kafa kao lijek za sve?

Studentica Katarina čija nam se metoda prizivanja sreće prije kolokvija jako sviđa. Vrlo je jednostavna i vjerujemo da je mnogi od vas praktikuju, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Katarina naime, obavezno popije kafu prije pisanja ispita. Na taj način se opusti, a s obzirom na to da je praktikuje svaki put i ima dobre ocjene, zaključuje da joj donosi veliku sreću tokom polaganja!