Erasmus+ mobilnost na portugalskim univerzitetima Marenostrum

 Erasmus+ mobilnost na portugalskim univerzitetima Marenostrum

U okviru Erasmus+ programa otvoren je konkurs za međunarodnu kreditnu mobilnost na partnerskim univerzitetima u Portugalu.

Studentima osnovnih, master, i PhD studija ponuđena je mogućnost da pohađaju ljetni semestar 2020/2021. ak. godine, na Univerzitetu u Algarveu, ili Novoj Lisboi, Evori ili na Univerzitetu u Portu.

Ukupan broj ponuđenih stipendija iznosi četiri, a mogućnost prijave imaju studenti sa Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Univerziteta u Tuzli i Univerziteta u Bihaću.

Mjesečni iznos stipendije je 850 €, te još 360 € za troškove puta i osiguranje. Konkurs ostaje otvoren do 15. oktobra 2020. godine, a zainteresovani studenti mogu o svemu više pročitati na linku.

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?