Ekonomski fakultet uvodi katedru za nepotizam

Od ove godine na Zagrebačkom sveučilištu, studenti će na Ekonomskom fakultetu moći naučiti sve o korupciji i kako je primijeniti u poslovnom svijetu. Uvodi se katedra za nepotizam čiji je cilj studente približiti stvarnim potrebama tržišta.


predavanja

– Ulažemo u granu privrede koja se najviše razvija. Dok traje kriza, čovjek je čovjeku lupus, dakle koristimo sistem kako bi naštetili sami sebi. Kroz nepotizam i korupciju razvija se većina poslova u državi, te je to znanje koje je potrebno našim studentima, tvrdi rektor Damir Boras.

Na predavanjima će studenti naučiti razliku između kvalitetnog nepotizma i sitnog klijentelizma, koja je razlika između dozvoljenog lobiranja i nemoralnog favoriziranja, te kako kvalitetno zaposliti pola rodbine.

– Predavači će biti odlični. Od ministara i predsjednika državnih poduzeća, do gradonačelnika velikih gradova. Svako od njih ima vlastitu priču o uspjehu nepotizma – objasnio je Boras.

Sveučilište je zadovoljno novom katedrom, koja je još dodatni korak u smjeru marketizacije studenata i prilagođavanja samog sveučilišta potrebama tržišta.

Napomena: Tekst satiričnog karaktera preuzet i prilagođen sa portala News-bar.hr.