Ekonomski fakultet u Banjoj Luci proslavio 49 godina rada

Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci proslavio je 49 godina uspješnog rada. Proslavljeni su rezultati najboljih studenata, promovisano je 69 diplomaca, među kojima je 13 magistara ekonomije.


efbl

Školska fondacija Radovan Ribić uručila je i ove godine novčane nagrade za studente sa najvišim ostvarenim prosjekom tokom 2022/2023. godine među kojima su Tamara Bećarević, Ivana Savić, Milica Buha, Anđela Smiljanić, Dajana Dolić, Milica Đukić i Milanka Đurica čiji je rad u konkurenciji radova sa sva tri ciklusa studija Univerziteta proglašen kao najbolji.

Studentima su se pored dekana fakulteta dr Milenka Krajišnika i rektora dr Radoslava Gajanina obratili i gradonačelnik grada Draško Stanivuković kao i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje dr Željko Budimir, te dekan Ekonomskog fakulteta na Palama, Marko Đogo.

Budimir je istakao jedan od savremenih problema s kojim se fakulteti danas bore, a on se odnosi na upotrebu vještačke inteligencije i nemogućnost prepoznavanja vještački stvorenih naučnih radova od strane naprednih verzija Chat GPT-a.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković koji je i sam diplomirani student ovog fakulteta profesorima je poručio da ne budu oni koji sijeku, nego oni što daju krila dok je studentima savjetovao da ne dopuste da ih rutina umori te da svoj posao obavljaju svaki put kao prvi.

Fakultet trenutno broji nešto više od 1000 studenata, a trend porasta studenata na ovom fakultetu uočava se svake godine.