Edukativni program: “Škola digitalnih medija – Izvještavanje o kulturi”

Ukoliko studirate novinarstvo, posjedujete volontersko ili profesionalno medijsko iskustvo, želite osjetiti kako je izvještavati sa live događaja, ili koristiti Twitter za prenos događaja prijavite se na "Školu digitalnih medija".


mediacentar sarajevo skola digitalnih medija

Ukoliko studirate novinarstvo, posjedujete volontersko ili profesionalno medijsko iskustvo, želite osjetiti kako je izvještavati sa live događaja, ili koristiti Twitter za prenos događaja prijavite se na “Školu digitalnih medija”.

mediacentar sarajevo skola digitalnih medijaŠkola digitalnih medija je jedinstven edukativni program Mediacentra Sarajevo koji vam nudi intenzivan, dinamičan i krajnje uzbudljiv prikaz rada na online medijima. Uz ovaj trening imat ćete priliku direktno izvještavati sa kulturnog događaja.

Želite saznati kako je izvještavati sa live događaja? Uz Školu digitalnih medija imat ćete priliku da pokrivate koncert “Nove nade sevdaha” kojim će biti otvoren novi program u SARTR-u.

Uz korištenje novih medijskih tehnologija, društvenih  mreža, fotografije i videa ćete kreirati sadržaje koji će biti objavljeni na nekim od najznačajnijih web portala u BiH.

Također, imate priliku da savladate principe multimedijalnog izvještavanja –  pisanje za web, osnove audio/video produkcije, kao i fotografije u multimedijalnom okruženju.

Poslije treninga očekuje vas trosedmična praksa (31.5.- 21.6.) na web portalima, koju ćete obavljati iz svojih lokalnih zajednica. Tokom prakse radit ćete sa dodjeljenim mentorima, koji će vam pomagati pri prikupljanju materijala, razvoja ideje kao i finalnog uređivanja vaše priče.

Ko se može prijaviti?

Za učešće u Školi digitalnih medija mogu se prijaviti studenti društvenih studija (novinarstva, umjetnosti, studenti književnosti i jezičkih studija) koji imaju volontersko ili profesionalno iskustvo rada u multimediji ili online medijima.

Da biste se prijavili potrebno je da pošaljete sljedeće:

  • Kopiju prve stranice indeksa
  • Popunjeni aplikacioni formular koji možete preuzeti ovdje
  • Koncept teme na kojoj biste željeli raditi tokom trajanja internship programa (maksimalno 2.000 riječi). Tema treba da se odnosi na problem/pitanje iz oblasti kulture koje biste željeli istražiti.

Troškove smještaja, hrane i prevoza za izabrane polaznike/ce pokriva organizator.

Selekciju polaznika vršit će tim Mediacentra Sarajevo, na osnovu kvaliteta eseja koji pošaljete uz prijavu, kompjuterske pismenosti i volonterskog/profesionalnog iskustva.

Prijavu sa traženim dokumentima pošaljite na kontakt@media.ba najkasnije do 19.5.2013. godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Za sve dodatne informacije pozovite na 033 715 840 ili pišite na adresu kontakt@media.ba, ili putem zvanične Facebook stranice Mediacentra Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)