Edukacija o čistoj energiji: Poziv studentima za prijavu na Regionalnu ljetnu akademiju

Organizator će osigurati potpunu stipendiju za svih 20 učesnika.


earth planet hourglass global warming concept
Ilustracija: STUDOMAT

Regionalna ljetna akademija “CLEAN ENERGY ADVOCACY NETWORK TOWARDS CLIMATE-NEUTRAL EUROPE – CLEAN ENERGY ROADMAP” bit će organizirana od strane CEEO u saradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i finansijskom podrškom Srednjoeuropske inicijative (SEI).

Regionalna ljetna akademija tematski će biti posvećena pružanju obrazovnog programa o čistoj energiji kako bi se educirali pioniri energetske tranzicije. Uključenost mladih u tranziciju prema čistim izvorima energije ovisi, u velikoj mjeri, o njihovoj svijesti i znanju o energetici, klimi i pitanjima okoliša.

Povećavanjem dostupnosti i pristupa informacijama o energetskoj tranziciji i održivom razvoju, mladi mogu postati važni akteri u borbi protiv klimatskih promjena. Glavni cilj ove aktivnosti je pružiti primjenjiva znanja i podršku obrazovanju u vezi s temama koje se javljaju u tranziciji prema čistim izvorima energije, uključujući mjere prilagodbe i ublažavanja klimatskih promjena, politike održivog razvoja i klimatskih promjena, obnovljivu energiju, energetsku učinkovitost, tehnologije s niskom emisijom i pametnu infrastrukturu za čistu energetsku tranziciju.

Studijski posjet

Kako bi potaknuli kreativnost studenata, organizirat će se jednodnevni posjet obnovljivim energetskim postrojenjima (solarnim, biomasi, geotermalnim i malim hidroelektranama).

Troškovi

Nema kotizacije za sudjelovanje. Organizator će osigurati potpunu stipendiju za svih 20 učesnika. Potpuna stipendija uključuje troškove punog pansiona, osvježenja i studijskog posjeta. Samo troškovi prijevoza moraju biti pokriveni od strane sudionika. Ciljani broj učesnika je 20.

Prijava

Za prijavu, pošaljite CV i motivacijsko pismo (na engleskom jeziku) na info@ceeo.ba. Možete priložiti i dodatne dokumente, npr. dobivene certifikate/diplome itd. Rok za prijavu je 30. juni 2023. godine.

Službeni jezik škole je engleski.

Za više informacija posjetite www.ceeo.ba, Facebook stranicu, nazovite +387 33 87 87 90 ili pošaljite e-mail na info@ceeo.ba.