EBEC Mostar: Sljedeće sedmice počinju dani inženjera

EBEC Mostar – Dani inženjera je projekt koji drugu godinu zaredom organizira Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar. Projekt je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila.


EBEC Mostar – Dani inženjera je projekt koji drugu godinu zaredom organizira Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar. Projekt je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila. Prvog dana održat će se sajam poslova u kampusu univerziteta, a drugog dana lokalno takmičenje za mlade inženjere u Tehnološkom parku INTERA.

Advertisements

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizira BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog. Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema). Prijave za takmičenje su zatvorene, a mogli su se prijaviti svi studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”. Pobjednici obje kategorije dobit će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Nišu, prenosi portal Pogled.ba.

U okviru sajma poslova, održat će se mnoge prezentacije i treninzi koji će studentima biti od velike koristi prilikom budućeg zaposlenja poput Project management-a koju će održati predavači USAID-a. Ove godine održat će se i zanimljiva radionica “Bosforski most” od strane predavača iz kompanije Ernst&Young. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je kompanija Authority Partners Inc. Više informacija možete dobiti na: ebec.bestmostar.org

Bitno je napomenuti da ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” kao i podrške samog Univerziteta. Iako je natjecanje organizirano samo za studente tehničkih fakulteta ovog univerziteta, sajam poslova mogu posjetiti svi studenti neovisno kojem fakultetu ili sveučilištu pripadaju.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja evropskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Mostaru[/box]

(pogled.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!