EBEC Mostar: Sljedeće sedmice počinju dani inženjera

EBEC Mostar – Dani inženjera je projekt koji drugu godinu zaredom organizira Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar. Projekt je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila.


EbecMostar cover

EBEC Mostar – Dani inženjera je projekt koji drugu godinu zaredom organizira Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar. Projekt je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila. Prvog dana održat će se sajam poslova u kampusu univerziteta, a drugog dana lokalno takmičenje za mlade inženjere u Tehnološkom parku INTERA.

Advertisements

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizira BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog. Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema). Prijave za takmičenje su zatvorene, a mogli su se prijaviti svi studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”. Pobjednici obje kategorije dobit će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Nišu, prenosi portal Pogled.ba.

U okviru sajma poslova, održat će se mnoge prezentacije i treninzi koji će studentima biti od velike koristi prilikom budućeg zaposlenja poput Project management-a koju će održati predavači USAID-a. Ove godine održat će se i zanimljiva radionica “Bosforski most” od strane predavača iz kompanije Ernst&Young. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je kompanija Authority Partners Inc. Više informacija možete dobiti na: ebec.bestmostar.org

Bitno je napomenuti da ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” kao i podrške samog Univerziteta. Iako je natjecanje organizirano samo za studente tehničkih fakulteta ovog univerziteta, sajam poslova mogu posjetiti svi studenti neovisno kojem fakultetu ili sveučilištu pripadaju.

Advertisements

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja evropskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Mostaru[/box]

(pogled.ba)