Dvjesto studenata 24 sata bez cipela – i to je moguće

Više od dvjesto studenata na američkom Walla Walla Community Collegeu učestvovalo je u akciji 'One Day without Shoes' (Jedan dan bez cipela), a sve kako bi ukazali na sve one siromašne širom Zemlje koji nemaju dovoljno novca za cipele te zbog toga imaju zdravstvenih problema i čak ne mogu pohađati školu. Studenti su bosonogi hodali puna 24 sata.


foot 1568963570

Globalna je ovo akcija koju je započela kalifornijska kompanija Toms’ Shoes kako bi skrenula pozornost na djecu i odrasle iz Trećeg svijeta koji moraju svakog dana bosonogi propješačiti kilometre i kilometre kako bi došli do vode, a djeca zbog nedostatka obuće ne idu u školu. Također, stopala ovih ljudi prepuna su ozljeda te ih nerijetko zahvaćaju infekcije zbog tih ozljeda, a infekcije pak često vode i do smrtnih slučajeva, prenosi mojfaks.com.

Advertisements

Studenti s Walla Walla Community Collegea su dvadeset i četiri sata hodali bez obuće te su imali priliku hodati i po pijesku i kamenju, baš kao što mnogi bosonogi hodaju u zemljama Trećeg svijeta.

Nismo svjesni blagodati obuće

Advertisements

Većina se složila kako ne mogu zamisliti da stalno moraju hodati bez obuće te su razvili svijest koliko je obuća važna za svakodnevno normalno obavljanje dužnosti. Manji broj studenata uživao je u akciji te su rekli kako žele vidjeti što veći broj studenata bez cipela i u budućnosti.

Djeci iz Trećeg svijeta koja nemaju cipele nije dozvoljene školovanje, a mnogi ih, iako to čudno zvuči doista nemaju. Kompanija Toms’ Shoes darovala je milijun pari obuće za djecu širom svijeta, a također imaju i akciju u kojoj za svaki kupljeni par obuće na zapadu daruju jedan par u siromašnim zemljama.

(STUDOMAT.ba)