Druženje povodom Međunarodnog dana mladih u Istočnom Sarajevu

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta 2014. godine sa početkom 18 časova, omladinsko udruženje Motus Adulescenti organizuje u parku Gavrilo Princip u Istočnom Sarajevu druženje za sve uzraste.


motus adulescenti cover

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta 2014. godine sa početkom 18 časova, omladinsko udruženje „Motus Adulescenti“ organizuje u parku „Gavrilo Princip“ u Istočnom Sarajevu druženje za sve uzraste.

Uz prigodan program mladi ove opštine će obilježiti svoj dan, preko kojeg će poslati poruku da nisu pasivni i da se znaju zabaviti bez interneta uz druženje, upoznavanje novih prijatelja i dobre stare igrice kojih smo se igrali u djetinjstvu.

U okviru druženja posjetioci će imati priliku družiti se kroz:

  1. Čovječe ne ljuti se (Kotizacija za učešće je čokolada. Svi zainteresovani za igranje se prije početka turnira moraju prijaviti i “platiti” kotizaciju, a nagrada za pobjednika je sve prikupljene čokolade);
  2. Šah;
  3. Odbojka na travi;
  4. Svirka (neformalno druženje s mladim talentima iz Istočnog Sarajeva);
  5. Kutak za najmlađe – čitanje bajki, recitovanje, pjevanje pjesmica i crtanje;
  6. Kreativni kutak.

Tokom druženja biće prikazan spot kog su snimili mladi na temu govor mržnje na internetu, na kojem sami rade ispred gore navedenog udruženja.

– Naš cilj je mlade i sve ostale izvesti na neko vrijeme van svojih domova i zabaviti ih baš na naš dan, Dan mladih. Na taj način želimo pokazati sugrađanima da mi u našoj lokalnoj zajednici nismo pasivni, kao i da se znamo zabaviti onako kako su to nekada radili naši roditelji, na nesvakidašnji način, danas, izjavila je Aleksandra Matić, programski koordinator udruženja.

Pored mnogobrojnih aktivnosti koje će biti organizovane od strane volontera ovog udruženja, biće upriličeno i mnogo iznenađenja, zbog čega toplo preporučujemo da posjetite ovu manifestaciju i zajedno sa mladima obilježite Dan mladih Opštine Istočno Novo Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)