Drugi upisni rok na UNTZ: Koliko je ostalo slobodnih mjesta?

Na prvom upisnom roku na UNTZ upisano je oko 1000 studenata, a Univerzitet ima mjesta za još 1046.


rektorica nermina hadzigrahic
Rektorica UNTZ

Svoje mjesto na Univerzitetu u Tuzli u drugom ispitnom roku tražit će 1046 studenata. U prvom roku primljeno je oko hiljadu studenata.

Međutim, na pojedinim studijskim programima još nije moguće realizovati upis, zbog kako navode iz ove obrazovne ustanove, nedovoljnog broja studenata.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Pojedini kandidati na pojedinim studijskim programima položili su prijemni ispit, ali se ne mogu upisati tamo gdje nema minimalnog broja studenata, a minimalno je pet studenata. Ti kandidati čekaju drugi upisni rok i nakon toga ako ne bude ispunjena norma, Univerzitet će sigurno tražiti saglasnost Ministarstva i Vlade na broj manje od pet, rekao je Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Tuzli za RTVslon.ba.

Sa druge strane, za pojedine studijske programe vlada veliki interes. Najviše zainteresovanih studenata je za Medicinski, Elektrotehnički i Farmaceutski fakultet, ali i za Mašinski, RGGF i odsjek Psihologija na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Podnošenje prijava vršit će se od petka, 1. septembra, a prijemni ispit bit će realizovan 5. septembra od 10 sati. Privremene rang liste bit će objavljenje 6. septembra.

Tabelu sa slobodnim mjestima na fakultetima Univerziteta u Tuzli pogledajte ovdje.