Drugi upisni rok na UNTZ: Koliko je ostalo slobodnih mjesta?

Na prvom upisnom roku na UNTZ upisano je oko 1000 studenata, a Univerzitet ima mjesta za još 1046.


rektorica nermina hadzigrahic
Rektorica UNTZ

Svoje mjesto na Univerzitetu u Tuzli u drugom ispitnom roku tražit će 1046 studenata. U prvom roku primljeno je oko hiljadu studenata.

Međutim, na pojedinim studijskim programima još nije moguće realizovati upis, zbog kako navode iz ove obrazovne ustanove, nedovoljnog broja studenata.

– Pojedini kandidati na pojedinim studijskim programima položili su prijemni ispit, ali se ne mogu upisati tamo gdje nema minimalnog broja studenata, a minimalno je pet studenata. Ti kandidati čekaju drugi upisni rok i nakon toga ako ne bude ispunjena norma, Univerzitet će sigurno tražiti saglasnost Ministarstva i Vlade na broj manje od pet, rekao je Jasmin Suljagić, prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Tuzli za RTVslon.ba.

Sa druge strane, za pojedine studijske programe vlada veliki interes. Najviše zainteresovanih studenata je za Medicinski, Elektrotehnički i Farmaceutski fakultet, ali i za Mašinski, RGGF i odsjek Psihologija na Filozofskom fakultetu u Tuzli.

Podnošenje prijava vršit će se od petka, 1. septembra, a prijemni ispit bit će realizovan 5. septembra od 10 sati. Privremene rang liste bit će objavljenje 6. septembra.

Tabelu sa slobodnim mjestima na fakultetima Univerziteta u Tuzli pogledajte ovdje.