Djevojčice, djevojke i žene trče danas u Vilsonovom šetalištu

Nevladina organizacija Marathon Sarajevo organizuje drugu utrku za djevojčice, djevojke i žene - Djevojke na trčanju koja će se održati danas 14. 9. 2014. u Vilsonovom šetalištu. Utrka počinje u 16.00 sati, a učesnice će moći preuzeti svoj broj od 15.00 sati u zoni starta i cilja, pored bašte hotela Bristol Sarajevo. Učešće u utrci iznosi simbolične 2 KM.


djevojke na trcanju1

Nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo organizuje drugu utrku za djevojčice, djevojke i žene – “Djevojke na trčanju” koja će se održati danas 14.9.2014. u Vilsonovom šetalištu. Utrka počinje u 16.00 sati, a učesnice će moći preuzeti svoj broj od 15.00 sati u zoni starta i cilja, pored bašte hotela Bristol Sarajevo. Učešće u utrci iznosi simbolične 2 KM.

Sportski projekt “Djevojke na trčanju” je organizovan kao promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađanki, ali i kao sredstvo u borbi protiv diskriminacije i predrasuda u našem društvu. Ovom prilikom organizatori žele doprinijeti obilježavanju Sedmice mira, građenju zdravijeg i modernijeg okruženja, a sportske manifestacije poput ove su duga praksa u svim modernim zemljama, te okupljaju i do 30.000 učesnica.

Očekuje se da će oko četiri stotine pripadnica ljepšeg pola uzeti učešće u ovoj utrci i šetnji. Po uzoru na najbolje svjetske prakse, sve učesnice će dobiti specijalne poklone partnera projekta “Djevojke na trčanju” i osvježenje. U zoni starta i cilja je predviđen i muzički program.

Nagradni fond za prve tri učesnice je 300, 200 i 100 KM te poklon bonovi stomatološke ordinacije Dr. Mucić, kao i pehar, medalje i buketi cvijeća te poklon paketi Deborah kozmetike i parfem ICEBERG. Najbrža članica škole trčanja “Klix” će dobiti vrijedan sat za trčanje marke Garmin.

Više informacija na oficijelnoj web stranici www.sarajevomarathon.ba ili na FB stranici Djevojke na trčanju: https://www.facebook.com/djevojkenatrcanju.

(STUDOMAT.ba)