“Daruj krv, spasi život”: Akciji se odazvali brojni studenti i pokoji profesor

Darujte krv jer to može spasiti nekome život.


pula
Foto: Google

Pod nazivom “Daruj krv, spasi život!” održana je dobrovoljna akcija darivanja krvi u organizaciji Studentskog zbora u Puli, Gradskog društva Crvenog križa i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, kojoj se odazvao velik broj studenata.

Ivona Pelinger, potpredsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, kaže da je ovo prva akcija darivanja krvi u njihovoj organizaciji, ali se nada da će to postati tradicija. Studentski centar im je ustupio prostor u Studentskom domu, a odazvali su se brojni pulski studenti, piše glasistre.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studentica druge godine preddiplomskog stručnog studija sestrinstva Anja Teofilović, ujedno jedna od organizatorica ove humanitarne akcije i predstavnica Medicinskog fakulteta u Puli, jučer je po treći put darivala krv. Objašnjava da je ova akcija pokrenuta na inicijativu članova Studentskog zbora.

Dogovorili smo se za današnji datum i pozvali smo sve studente i djelatnike Sveučilišta da daruju krv. Smatram da ja kao medicinska sestra trebam sudjelovati u doniranju krvi ako mogu i ako se ne bojim. Zato bih pozvala sve koji mogu darivati krv jer to nekome može spasiti život. To je naš mali ali veliki čin, kaže Teofilović.

Student Kulture i turizma Mihael Stojanović darovao je krv čak 32 puta do sada, zbog čega je, kaže, primio i pohvalnicu. Na darivanje se često odlučuje jer, kako ističe, voli pomagati ljudima.

Drago mi je vidjeti studente u ovolikom broju i smatram da se ljudi trebaju odazivati na ovakve akcije, kaže Stojanović.

Često daruje krv i profesor Siniša Miličić, prodekan za nastavu na Fakultetu informatike u Puli, kojemu je ovo 22. put da daruje krv. Kako napominje, odazvao se ovoj dobrovoljnoj akciji jer je htio podržati studente koji su to organizirali, a odgovaralo mu i to što je, za razliku od drugih ovakvih akcija, organizirana u subotu, kada svi imamo više slobodnog vremena.