“Daruj krv, spasi život”: Akciji se odazvali brojni studenti i pokoji profesor

Darujte krv jer to može spasiti nekome život.


pula
Foto: Google

Pod nazivom “Daruj krv, spasi život!” održana je dobrovoljna akcija darivanja krvi u organizaciji Studentskog zbora u Puli, Gradskog društva Crvenog križa i Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka, kojoj se odazvao velik broj studenata.

Ivona Pelinger, potpredsjednica Studentskog zbora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, kaže da je ovo prva akcija darivanja krvi u njihovoj organizaciji, ali se nada da će to postati tradicija. Studentski centar im je ustupio prostor u Studentskom domu, a odazvali su se brojni pulski studenti, piše glasistre.hr.

Studentica druge godine preddiplomskog stručnog studija sestrinstva Anja Teofilović, ujedno jedna od organizatorica ove humanitarne akcije i predstavnica Medicinskog fakulteta u Puli, jučer je po treći put darivala krv. Objašnjava da je ova akcija pokrenuta na inicijativu članova Studentskog zbora.

Dogovorili smo se za današnji datum i pozvali smo sve studente i djelatnike Sveučilišta da daruju krv. Smatram da ja kao medicinska sestra trebam sudjelovati u doniranju krvi ako mogu i ako se ne bojim. Zato bih pozvala sve koji mogu darivati krv jer to nekome može spasiti život. To je naš mali ali veliki čin, kaže Teofilović.

Student Kulture i turizma Mihael Stojanović darovao je krv čak 32 puta do sada, zbog čega je, kaže, primio i pohvalnicu. Na darivanje se često odlučuje jer, kako ističe, voli pomagati ljudima.

Drago mi je vidjeti studente u ovolikom broju i smatram da se ljudi trebaju odazivati na ovakve akcije, kaže Stojanović.

Često daruje krv i profesor Siniša Miličić, prodekan za nastavu na Fakultetu informatike u Puli, kojemu je ovo 22. put da daruje krv. Kako napominje, odazvao se ovoj dobrovoljnoj akciji jer je htio podržati studente koji su to organizirali, a odgovaralo mu i to što je, za razliku od drugih ovakvih akcija, organizirana u subotu, kada svi imamo više slobodnog vremena.