Da vam krene voda na usta: Pogledajte što jedu studenti prestižnog fakulteta u najljepšoj menzi na svijetu

Kakva se hrana poslužuje u najljepšoj menzi na svijetu – na Yaleu?


76aff yale2FIN 1
Foto: screenshot via Instagram@Yale_Hospitality

Jedna od najpoznatijih menza na svijetu definitivno zajednička blagavaonica u Schwarznam centru na prestižnom Univerzitetu Yale. Osim što podsjeća na poznatu menzu iz Harry Pottera, hrana koju poslužuju studentima izgleda još i bolje.

S obzirom na skori početak nove akademske godine, hashtag #collegelife sve je zastupljeniji na TikToku, a obuhvaća sve objave u kojima studenti prikazuju šta trenutno rade, što jedu, kako se vraćaju u gradove gdje studiraju i kako su im uređene studentste sobe.

Univerzitet Yale aktivno je na društvenim mrežama TikTok i Instagram, a najčešće objavljuju videe o prehrani studenata i pripremi njihovih obroka, prenosi Moj Faks.

@yale_hospitality

Which station would you stop by first? #yale #yalefoodie #fyp #college #dininghall #foodtok #collegefood #backtoschool #foryou #grandopening #foodies

♬ Breakfast Challenge Song (Slowly) – Spence

 

Osim što im hrana izgleda božanstveno, na Yaleu izrađuju vlastitu, domaću tjesteninu, imaju čak i domaću pekaru i rotirajući grill, a studenti mogu birati domaću pripremljenu hranu s čak četiri “stanice”.

U svjetlu ove raskoši kad je prehrana u pitanju, jasnije je zašto su školarine astronomski visoke.