Da li je online nastava loša za studente?

Studentima nedostaje druženje te češće varaju na ispitima.


Foto: Lider.media
Foto: Lider.media

Studenti su tokom internetske nastave nedovoljno motivisani, dekoncentrisani i nedostaje im druženje te češće varaju na ispitima, pokazala je anketa provedena na Sveučilištu Vern nakon koje je održan i okrugli stol “Vraćaju li se studenti na fakultete?”

 – Bez obzira na najsavremenije tehničke i obrazovne metode, kvalitet visokoškolskog obrazovanja slabiji je ako ne postoji kvalitetna komunikacija uživo profesora i studenata, poruka je nedavno održanoga okruglog stola ‘Vraćaju li se studenti na fakultete?’ na Sveučilištu Vern, na kojemu je sudjelovao i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, piše Lider.media.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Anketa provedena među studentima Sveučilišta Vern pokazala je da su oni tokom internetske nastave nedovoljno motivisani, dekoncentrisani, imaju previše zadaća i seminarskih radova, nedostaje im druženje te češće varaju na ispitima.

– Studenti su posve svjesni svih prednosti i nedostataka nastave u izvanrednim uvjetima. Kako pokazuju i ankete, najviše im nedostaju socijalni aspekt i druženje. Važno je osvijestiti da bi online nastava mogla unazaditi kompetencije mladih u budućnosti, upozorio je Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.