Crowdfunding kampanja: Dostupni su besplatni IT treninzi za jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom u BiH

Razvojna agencija Žepče i Udruga građana “Nešto Više” u saradnji s projektom MarketMekers radi na uspostavljanju fonda za financiranje treninga za nezaposlene osobe s invaliditetom iz BiH.


Cropped view of disabled teen boy in wheelchair using smartphone at home, closeup
ILustracija_ Envato

Ovo je jedna od prvih aktivnosti osnivanja fonda jeste provedba Crowdfunding kampanje i prikupljanje sredstava za organizaciju treninga za 10 nezaposlenih OSI iz pet općina u BIH.

Cilj kampanje “Besplatni IT treninzi za jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini” jeste utjecati na povećanje zaposlenosti osoba s invaliditetom kroz organiziranje informatičkih treninga i posredovanje u zapošljavanju između nezaposlenih OSI i potencijalnih poslodavaca.

08071c85 9dea 4cbd bf18 269e37234903zepce

Stoga vas ovom prilikom pozivamo da iskažete svoju solidarnost i društvenu odgovornost, tako što će te podržati kampanju podjelom objave na svom Facebook profilu, i donirati sredstva putem linka

Budimo društveno odgovorni i podržimo rad lokalnih organizacija , koje ulažu napore da educiraju mlade nezaposlene osobe s invaliditetom i pružaju im priliku da usavršavaju svoja znanja i vještine, poručili su.