Coffee nap: Jednostavan trik koji će vam povećati produktivnost

U danima kada vas na privatnom i akademskom planu čeka previše obaveza, uz sve prisutni nedostatak sna, čini se da vam treba neki čarobni štapić ili napitak koji će učiniti da vaši sati provedeni u učenju i spremanju ispita budu najproduktivniji do sada.


Napping at work
Ilustracija: Envato

Iako ovaj prijedlog nije u domeni čarobnog štapića koji će nam pomoći u rješavanju užurbanog rasporeda, možda će upravo trend coffee drijemanja učiniti čuda za vašu to do listu, piše bonjour.ba.

Naime, prema istraživanju koje je objavljeno u časopisu Psychophysiology dvije šoljice kafe neposredno prije spavanja mogu učiniti čuda za vašu produktivnost kada se probudite.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

nap 1620074696

Prednost ove vrste drijemanja je sljedeća – za djelovanje kofeina potrebno je oko 30minuta. Zato, dok vaša omiljeni čarobni crni napitak krene djelovati, vi odrijemajte. Nakon pola sata, odmorni ste i učinak kofeina upravo počinje. Zbog toga ćete kada ustanete znatno brže i produktivnije obaviti preostale obveze.

Naravno, ovaj trik ne biste trebali koristiti svaki dan i u kasno poslijepodne, budući da može imati negativan utjecaj na vaš san.