Coffee nap: Jednostavan trik koji će vam povećati produktivnost

U danima kada vas na privatnom i akademskom planu čeka previše obaveza, uz sve prisutni nedostatak sna, čini se da vam treba neki čarobni štapić ili napitak koji će učiniti da vaši sati provedeni u učenju i spremanju ispita budu najproduktivniji do sada.


Napping at work
Ilustracija: Envato

Iako ovaj prijedlog nije u domeni čarobnog štapića koji će nam pomoći u rješavanju užurbanog rasporeda, možda će upravo trend coffee drijemanja učiniti čuda za vašu to do listu, piše bonjour.ba.

Naime, prema istraživanju koje je objavljeno u časopisu Psychophysiology dvije šoljice kafe neposredno prije spavanja mogu učiniti čuda za vašu produktivnost kada se probudite.

nap 1620074696

Prednost ove vrste drijemanja je sljedeća – za djelovanje kofeina potrebno je oko 30minuta. Zato, dok vaša omiljeni čarobni crni napitak krene djelovati, vi odrijemajte. Nakon pola sata, odmorni ste i učinak kofeina upravo počinje. Zbog toga ćete kada ustanete znatno brže i produktivnije obaviti preostale obveze.

Naravno, ovaj trik ne biste trebali koristiti svaki dan i u kasno poslijepodne, budući da može imati negativan utjecaj na vaš san.