Četiri ideje za romantični „dejt“ prilagođen studentskom džepu

Bacio si oko na curu koja je sa tvog smjera na fakultetu, ali nemaš novca da je izvedeš na dejt? U menzi primjećuješ zgodnog dečka svaki dan, ali nemaš novca da ga počastiš kinom ili večerom?


portrait of happy couple having date and fun on vacation people travel happiness concept
Foto: Envato

Na pravom si mjestu! Donosimo ti nekoliko savjeta za jeftini dejt prilagođen studentskome džepu.

Jer romantika ne proizlazi iz hrpe novca (ne nužno), nego iz atmosfere, dobrog raspoloženja i činjenice da smo samo jednom u životu mladi. Osim toga, upamtite da vjerovatno ni vaša bolja polovica ili simpatija ne raspolaže bogatstvom, kad je finansiranje izlaska u pitanju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

1. Romantična šetnja

Zdravo je, troši kalorije i besplatno je. Duga romantična šetnja je idealna za jeftini, zapravo, besplatni dejt. Kod planiranja dejta je ponekad problem naći nešto u čemu ćete oboje uživati. Ako pozoveš dečka u šetnju i on kaže da ne voli hodanje… Pa, vjerovatno ti pokušava dati neki hint. Ako zoveš curu u romantičnu šetnju, nemoj joj reći da će to biti dejt iznenađenja. Velika je vjerovatnost da će ona doći u štiklama pa ćeš je morati nositi na leđima. Ili će se vratiti kući s krvavim žuljevima.

Upozorenje: Iako se šetnja Adventom može činiti idealnom jer su lampice romantične, ne preporučujemo ti da izabereš tu lokaciju. Zapravo, drži se što dalje od adventa i kućica. Mamit će vas miris hrane i kuhanog vina, a ni jedno od vas nema novaca za dva zalogaja hrane na koja ćete potrošiti više novca nego u menzi tokom cijele sedmice.

young couple walking in the park and looking cherry blossoms tree
Foto: Envato

2. Večera

Hrana je još jedna stvar u kojoj svi uživaju. Ti imaš ograničen budžet pa možeš svoju srodnu dušu izvesti u menzu na večeru. Da sve bude ekstra romantično, ponudi svoju karticu. Samo moraš imati na umu da ćeš vjerovatno toga dana morati preskočiti ručak kako ne bi prekoračio limit na kartici. Zadržavanje u menzi više nije ograničeno na 15 minuta pa možete razgovarati o svojim snovima i ambicijama dok jedete piletinu s tjesteninom s menija.

Upozorenje: Ne preporučujemo da zaista razgovarate o ambicijama i snovima. Vjerovatno ćete se požaliti jedno drugome da ste upisali pogrešne fakultete. U tom slučaju bi dejt mogao završiti suzama, ali ne radosnicama.

high school students wearing uniform being served food in canteen
Foto: Envato

3. Piknik u prirodi

Piknik sam po sebi zvuči romantično. Znaš onu domsku smeđu dekicu na kojoj piše SC i koju svi koriste samo kada sjede na balkonu u domu? Iznesi je van, iako nismo sigurni da se to smije, ali opet, u ljubavi i ratu je sve dozvoljeno. Posudi i jednu od cimera pa ih obje raširi u nekom lijepom parku da vam bude mekano. Prije toga obavezno idi u menzu i uzmi dva menija pa to spakuj u posude za piknik. Možeš uzeti i sokiće ili čokoladno mlijeko. Ako doneseš euforiju iz menze, velike su šanse da će se osoba koju vodiš na piknik zaljubiti do ušiju.

Upozorenje: Budi oprezan sa sokićima, pudinzima i jogurtima iz menze. Ako se radi o osobi koja je izgubila studentska prava, postoji vjerovatnost da će te iskorištavati samo zbog kartice.

couple having a picnic near the tent in the mountains
Foto: Envato

4. Film

Nemate novca za kino? Nema veze, možete zajedno gledati film na Netflixu u studentskoj sobi. Znamo da nemate ni Netflix. Koji si student to uopće može priuštiti? Nađi nekoga tko ti je voljan „posuditi“ svoju lozinku. Ako ni preklinjanje prijatelja ne urodi plodom, možete samo naći film na piratskim stranicama, a trebaš i razmisliti o traženju novih prijatelja, prenosi mojfaks.dnevnik.hr.

Upozorenje: Obavezno moraš imati zaštitu. Piratske stranice su pune virusa. Vjerovatno ti je na pamet pala druga vrsta zaštite. Zajedničko gledanje filmova može dovesti do neplaniranih aktivnosti, pripremi i tu zaštitu.

smiling couple using laptop watching funny film in bedroom
Foto: Envato