‘Balkanski tata’ 25-godišnjeg TikTokera poharao društvene mreže: Prepoznajete li svoje roditelje?

Čačkalica u ustima, punjene paprike, ćevapi, papuče i čarape, samo su neke od 'tipičnih' balkanskih stvari koje ovaj TikToker vješto prikazuje u urnebesnim video-isječcima, u kojima ilustrira tipično ponašanje 'balkanskog tate'.


27c75 balkandadFIN
Foto: screenshot via Instagram@balkandad

Društvene mreže stvaraju nove poslove, digitalne kreatore sadržaja koji postaju viralni zbog svoje originalnosti ili samo kvalitete koju objavljuju online.

Jedan od viralnih influensera je i 25-godišnji Miloš Nedeljković, rodom iz srbijanskog Novog Sada. Miloš je odrastao na Novom Zelandu, a već 4 godine živi u Australiji. Završio je preddiplomski studij, a pola godine proveo je i na studiju u Švedskoj, piše mojfaks.dnevnik.hr.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Regionalni mediji vrlo su brzo “ubrali” njegove viralne videe pa su pisali o njegovom uspjehu. “Reci mi da si Balkanac, bez da mi kažeš da si Balkanac”, “Kako balkanski tata liječi sve bolesti”, “Kako balkanski roditelji opisuju da su išli u školu”, “Kako Balkanski tata reagira kad upozna ne-balkanskog dečka svoje kćeri”, “Balkanski otac slaže punjenu papriku”, samo su neki od viralnih videa koji su ovog mladića lansirali u svijet digitalnih kreatora.

U početku je stvarao memeove i to na nagovor brata, a sve s istom tematikom: prikazu tipičnog balkanskog oca, od njegovog fizičkog izgleda i modnog izričaja pa sve do balkanskih uvriježenih ponašanja, poput gostoprimstva i nezaobilazne rakije.

Balkandad trenutno na Instagramu broji 26,1 hiljadu pratitelja, dok ga na TikToku prati više od pola miliona ljudi! Samo nekoliko zadnjih videa ima preko 2 miliona pregleda. Osim čestih ponašanja naših očeva, Miloš snima i videe u kojima sprema tradicionalna balkanska jela poput sarme, graha, baklave i slično.

Kopija mog tate, Majstori za sve, Ovo je moj život, Jezivo koliko je istinito, samo su neki od komentara koje ovaj mladić svakodnevno dobiva, pa čak i od ne-balkanaca koji u ponekim videima pronalaze upravo ponašanja svojih očeva. Koliko su urnebesni njegovi video isječci, možete provjeriti i sami.