Balkanska škola za mlade (BYS) 2020 na IUS-u

Centar za balkanske studije (BSC) Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS) i Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske pozivaju zainteresirane studentice i studente dodiplomskog (BA) i postdiplomskog (MA) studijskog programa da se prijave na interdisciplinarni programa „Balkanska škola za mlade“.


„Balkanska škola za mlade“ predstavlja obrazovnu platformu iz oblasti humanističkih, društvenih i religijskih nauka. Studijski program je organiziran kroz module, obezbjeđujući osnovna znanja iz historije, međunarodnih odnosa, politologije, prava, religijskih i kultoroloških studija.

Advertisements

Ovaj edukacijski program se sastoji od četri tematska (trosatna) modula. Program obuhvata i sljedeće aktivnosti: radionice za razvoj liderskih sposobnosti i veština, javne tribine i predavanja, i aktivnosti posvećene kulturi i umjetnosti (posjete pozorištima, muzejima, filmske projekcije i klubovi knjiga). Također, Centar za balkanske studije će organizovati i studijsko-edukacijsko putovanje u Tursku.

Program će biti održan na bosanskom i engleskom jeziku, a predavanja će držati univerzitetski profesori i predavači iz Bosne i Hercegovine i inozemstva. Projekat će se realizovati na području grada Sarajeva od mjeseca februara 2020. godine do aprila 2020. godine.

Požurite, upis je u toku, broj polaznika je ograničen (20)! Da biste se prijavili pošaljite CV i motivaciono pismo isključivo na: bsc@ius.edu.ba. U naslovu mejla je potrebno naznačiti „Prijava za Balkansku školu za mlade“. Svi zainteresirani kandidati svoje prijave mogu slati, najkasnije do četvrtka, 20. februara 2020. godine.

Zbog ograničenog broja polaznika bit će izvršena selekcija prijavljenih s obzirom na njihove kvalitete. Polaznici koji budu odabrani biće kontaktirani i obavješteni o dodatnim detaljima vezanim za edukaciju. Troškovi sudjelovanja u programu pokriveni su od strane organizatora.