Bajramska porodična okupljanja i vječito pitanje: Kako ide fakultet, koja si godina?

Druženja sa rodbinom obilježena su pitanjima o fakultetu, zar ne?


fakultet

Opšte je poznata činjenica da se damu ne pita za godine, kao ni za kilograme. Uvriježeno je mišljenje da postavljanje tih pitanja nije poželjno niti za jednu pripadnicu ljepšeg spola.

Studenti imaju svoju verziju zabranjenog pitanja. Naime, niti jedan student ne voli kada mu postave pitanje: “Koja si godina na fakultetu?”

Ovo je posebno akcentovano u toku ispitnih rokova jer vrlo često tada ni sami studenti ne znaju da li će uspjeti dati uslov i prijeći u narednu akademsku godinu. U to vrijeme, skoro svaki student prolazi kroz veoma stresan period tako da će ta pitanja biti samo dodatni teret na leđima.

Mnogi studenti izbjegavaju druženje sa rodbinom jer znaju da samo tako mogu izbjeći neugodna pitanja o fakultetu. Posebno onda kada se zaista trude da polože ispite, ali im trud ne urodi plodom.

Stoga, ako imate u svojoj porodici studenta, izbjegavajte ovo pitanje jer od njega nemate nikakve koristi, a nekome možete samo dodatno “utrljati sol na ranu” i eventualno pokvariti prazničnu atmosferu.

STUDOMAT svim članovima i posjetiocima muslimanima želi da bajramske dane provedu u dobrom zdravlju, miru i radosnom raspoloženju. Budite zdravo, čuvajte sebe i druge ljude! Bajram barećula!