Asocijacija studenata Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo organizuje treće izdanje studentskog festivala POSTFEST

Festival će ugostiti studente sa 6 regionalnih akademija od 5., 6. i 7. novembra 2021. godine u Sarajevu. Pozorišni program se održava u Pozorištu mladih Sarajevo, a filmski u kinu Meeting Point. Pod sloganom RE:START studenti i studentice žele da ponovo uživaju u pozorištu i filmu, te kroz druženje naprave nove fantastične saradnje!


Postfest clanak

Festival je zamišljen kao susret Akademija scenskih/dramskih umjetnosti iz Bosne i Hercegovine i regiona i sastoji se iz programskog i edukativnog dijela. U programskom dijelu će biti predstavljene 3 studentske cjelovečernje predstave sa Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Akademije umetnosti Novi Sad i Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, te 2 filmska slota sačinjena od studentskih kratkih filmova sa Fakulteta dramskih umetnosti Beograd, Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Ljubljana, Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo, Akademije umetnosti Novi Sad i Akademije dramskih umjetnosti Zagreb.. U edukativnom dijelu održat će se dva masterclassa eminentnih eksperata iz industrije.

Advertisements

Postfest 2021

Međunarodni studentski, pozorišni i filmski festival POSTFEST želi okupiti studente regionalnih akademija i tako kreirati platformu za potencijalni razvoj studentskih projekata od regionalnog značaja. Projekat je osmišljen sa motivom studenti za studente, te ga u potpunosti implementiraju studenti Asocijacije studenata Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Festival je prvi ovakvog tipa u BiH i za svog postojanja održan je i u online formatu, što svakako ističe činjenicu da želimo da on postane tradicija i važno mjesto okupljanja mladih autora i autorica.

Advertisements

Jedan od ciljeva ovog festivala jeste i da se tradicionalno prenosi na nove generacije studenata koji dolaze na Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu, te je, između ostalog, ove godine imenovana i nova direktorica festivala, studentica produkcije, Adna Rizvan.

Festival su podržali fondacija Schuler Helfen Leben Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Fondacija za kinematografiju Sarajevo.

Pratite društvene mreže Postfest Sarajevo i uskoro saznajte više informacija o programu i samom festivalu, kao i o načinu preuzimanja ulaznica, koje su besplatne za sve festivalske sadržaje!