Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH posjetio Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu

Ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Nj. e. Hani Abdullah M. Mominah posjetio je Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu 22. novembra 2019. godine.


Saudijsku delegaciju činili su, pored ambasadora, Mahmood Salih, generalni sekretar Međunarodnog centra Kralj Abdullah bih Abdulaziz za arapski jezik u Rijadu, Kraljevina Saudijska Arabija, Bader Aljaber, dekan postdiplomskog studija na Univerzitetu Imam Muhammed bih Saud u Saudijskoj Arabiji, Muhamed Ali Šejh, i direktor Kulturnog centra Kralj Fahd sa saradnicima, prenosi unsa.ba.

Uz prof. dr. Muhameda Dželilovića, dekana Filozofskog fakulteta, delegaciju su dočekali i prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Salih Fočo, prodekan Filozofskog fakulteta, Azra Kreso, sekretarica Filozofskog fakulteta, i doc. dr. Amir Duranović, prodekan Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Prilikom posjete potpisan je Memorandum o saradnji i opremanju moderno uređene učionice za podučavanje arapskog jezika i književnosti, što je, uz poklonjene knjige korak naprijed u unapređenju nastavnog procesa na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X