All Inclusive: Javni poziv za učešće u projektu

Fondacija Mozaik objavila je poziv omladinskim nevladinim organizacijama za učešće u projektu "All Inclusive". All Inclusive će pokrenuti mlade i pomoći da se svi članovi i članice zajednice osjećaju podjednako dobro u svom okruženju, zalažući se za uvažavanje razlika i poštivanje prava svake osobe. Projekat All Inclusive temelji se na EMI metodologiji, što znači da će lokalne zajednice znatno ojačati.


Fondacija Mozaik

Fondacija Mozaik objavila je poziv omladinskim nevladinim organizacijama za učešće u projektu “All Inclusive”. All Inclusive će pokrenuti mlade i pomoći da se svi članovi i članice zajednice osjećaju podjednako dobro u svom okruženju, zalažući se za uvažavanje razlika i poštivanje prava svake osobe. Projekat All Inclusive temelji se na EMI metodologiji, što znači da će lokalne zajednice znatno ojačati.

Fondacija MozaikFondacija Mozaik, uz finansijsku podršku Fondacije Light for the World iz Austrije i Austrijske razvojne agencije, pokreće dvogodišnji projekat pod nazivom All Inclusive.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Fondacija će pružati podršku omladinskim nevladinim organizacijama u deset bosanskohercegovačkih općina/opština, zalažući se za stvaranje okruženja u kojem svi građani i građanke imaju priliku da učestvuju u razvoju svoje zajednice uz uvažavanje razlika i poštivanje prava svake osobe.

Glavni cilj projekta je osnažiti deset omladinskih organizacija koje žele postati pokretači i nositelji inkluzivnog razvoja svojih zajednica.

Ko može konkurisati?

Poziv na konkurs je otvoren za sve omladinske nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini koje žele da rade na rješavanju problema u svojoj zajednici uključujući u taj proces sve članove i članice društva, a kroz ovaj projekat posebno se želi doprinijeti inkluziji osoba sa invaliditetom. Prednost će imati organizacije iz opština/općina u kojima nije aktivan Mozaikov program “Omladinske banke”.

Kako se prijaviti?

Omladinska nevladina organizacija, koja je zainteresirana da učestvuje u ovom projektu, treba da podnese online prijavu preko web-stranice www.mozaik.ba do 16. septembra 2013. godine u 15 sati. Samo prijave podnesene online bit će razmatrane!

Trajanje projekta: od 1. jula 2013. godine do 30. juna 2015. godine.

Više informacija pronađite u Javnom pozivu, te posjetite web stranicu: www.mozaik.ba.

(mozaik.ba)