Ako pronađete svih 7 konja za 9 sekundi imate super vid i visok IQ

Uzmite tajmer, postavite ga na devet sekundi i dokažite svoje sposobnosti rješavanja zagonetki.


Studentska mozgalica STUDOMAT 1200 x 630

Testirajte svoj IQ i sposobnost opažanja pokušavajući pronaći šest drugih konja skrivenih na ovoj slici – da, ima ih još šest. Učesnicima je rečeno da bi mogli imati 20/20 vid i IQ genija ako uspiju pronaći šest dodatnih konja za samo devet sekundi.

Dakle, uzmite tajmer, postavite ga na devet sekundi i dokažite svoje sposobnosti rješavanja zagonetki. Iako se može činiti kao obična slika, ovo nije nimalo lagan zadatak, i prosječnoj osobi treba više od minute da ih pronađe. Optičke iluzije namjerno su dizajnirane da zavaraju naš vid i mogu se koristiti kao jednostavni pokazatelji inteligencije.

konj mozgalica 1

Koristi optičkih iluzija

Istraživači su razvili mnoge testove koji pokazuju kako različite regije mozga reaguju na optičke iluzije. Dajući vašem mozgu malo vježbanja redovno, poboljšavate svoju sposobnost fokusiranja i opažanja detalja. Studije su pokazale da ljudi koji se redovno izazivaju optičkim iluzijama i zagonetkama vide velika poboljšanja u svojim vještinama rješavanja problema, koncentraciji i pažnji. Poboljšana koncentracija i pažnja, zauzvrat, mogu pomoći u sprječavanju kognitivnog opadanja u starijoj dobi. Psiholozi na Univerzitetu u Glasgowu otkrili su da gledanje u optičku iluziju može poboljšati vid omogućavajući vam da vidite sitan tekst.

Ova iluzija je posebno otežana varirajućim nijansama živopisnih boja u pozadini. Valovi koji se razbijaju, bujna zelenila i pješčane plaže nude savršenu kamuflažu za životinje, jer našim očima je teško fokusirati se na obilnu raznolikost i razliku.

Jeste li pronašli nekog od skrivenih konja?

Ako niste pronašli konje u strogo dodijeljenom vremenu od samo devet sekundi, ne brinite, imamo odgovor za vas.

Dodali smo i tri bonus zagonetke ispod.

mozgalica konji

Definitivno imate 20/20 vid ako ste uspjeli vidjeti svih sedam.

Optička iluzija: Možete li uočiti skrivenog slona u svega 11 sekundi?

Testirajte svoj IQ i moć opažanja: Imate deset sekundi da pronađete pijetla koji se razlikuje od drugih

Ako uočite drugačiju gljivu na ovoj slici za manje od 7 sekundi vaš IQ je iznad prosjeka