Akebono stipendija: Otvorene prijave za studiranje u Japanu

Ne propustite ovu sjajnu priliku da obogatite svoje obrazovanje i steknete dragocjeno iskustvo u jednoj od najinovativnijih zemalja svijeta.


japanese language
Foto: STUDOMAT / Freepik

Akebono stipendija ima za cilj da njeguje talentovane pojedince željne studiranja u Japanu. Fondacija Akebono pruža mogućnost dolaska i studiranja u Japan onima koji ne mogu to finansijski priuštiti, te podržava njihov život u Japanu. Cilj Fondacije Akebono jeste da korisnici stipendije budu mostovi saradnje sa zemljama odakle dolaze i Japana, te izgradnja međunarodne mreže.

Podrška koju pruža stipendija

Akebono stipendija može pokrivati 2 godine studiranja u Japanu uključujući školarinu za studente, kao i podršku za život samih studenata, pokrivanje životnih troškova itd. Ovom stipendijom omogućava se i podrška za izgradnju karijere samih studenata. U iznosu od približno 200 hiljada jena mjesečno, stipendija može pokrivati kiriju, životne troškove, putne troškove u Japan kao i troškove za studijsko okruženje.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Uslovi za prijavu

Kako biste se prijavili potrebno je da:

  • budete u mogućnosti živjeti u Japanu i imate želju za studiranjem;
  • da ste državljani sljedećih zemalja: Mađarske, Bugarske, Rumunije, Srbije, Kosova, Sjeverne Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske;
  • da na dan 1. maja 2023. godine imate između 17 i 35 godina.

Način prijave

Kako biste se prijavili potrebno je posjetiti link. 

Rok za prijavu

Prijave su otvorene, stoga ne gubite vrijeme i prijavite se što prije.

Dodatne informacije

Za detaljnije informacije posjetite link.

Ne propustite ovu priliku da proširite svoje akademske i profesionalne horizonte. Prijavite se za Akebono stipendiju i upustite se u avanturu studiranja u Japanu, zemlji bogate kulture, inovacija i napretka. Ovo iskustvo će vam omogućiti ne samo da steknete znanje u vašoj struci, već i da razvijete međunarodne veze, unaprijedite svoje jezičke vještine i upoznate japansku kulturu.