AIESEC BiH i STUDOMAT potpisali ugovor o generalnom medijskom partnerstvu

Danas je u prostorijama studentskog informativnog portala STUDOMAT.ba potpisan ugovor o generalnom medijskom partnerstvu između AIESEC-a BiH i portala STUDOMAT.ba.


potpisivanje cover
Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT.ba

Danas je u prostorijama studentskog informativnog portala STUDOMAT.ba potpisan ugovor o generalnom medijskom partnerstvu između AIESEC-a BiH i portala STUDOMAT.ba.

Sporazum između AIESEC-a, najveće međunarodne organizacije studenata, i portala STUDOMAT.ba, najveće internet zajednice studenata u BiH, potpisali su predsjednik AIESEC-a BiH Bojan Brajković i direktor portala STUDOMAT.ba Amer Musić.

– Kao predsjednik bosansko-hercegovačkog ogranka najveće svjetske studentske organizacije AIESEC mogu reći da mi je čast surađivati sa portalom STUDOMAT.ba. Portal smo prepoznali kao najrelevantniji studentski portal u Bosni i Hercegovini, te se nadam kako će ova suradnja biti od koristi svim studentima u Bosni i Hercegovini. Pogotovo mi je zadovoljstvo jer je STUDOMAT.ba već nekoliko godina ostvarivao partnerstvo s AIESECom, i ovaj put je suradnja prerasla na jedan viši nivo, tako da će svi studenti već u narednih par mjeseci biti u mogućnosti vidjeti, ali i osjetiti rezultate ove suradnje, izjavio je predsjednik AIESEC-a BiH Bojan Brajković.

Sa AIESEC-om sarađujemo od osnivanja našeg portala, a prošle godine potpisan je i sporazum o saradnji sa lokalnom organizacijom Sarajevo. Zadovoljstvo nam je da smo sada i formalno generalni medijski partner AIESEC-u BiH. Nastojat ćemo da ovu organizaciju kroz pravovremeno izvještavanje o projektima i aktivnostima približimo studentima u Bosni i Hercegovini, kako bi se naši studenti uključili u rad AIESEC-a i iskoristili sve ono što AIESEC kao najveća međunarodna organizacija studenata nudi, kazao je direktor portala STUDOMAT.ba Amer Musić.

Bojan Brajković i Amer Musić, Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT.ba
Bojan Brajković i Amer Musić, Foto: Damir Hajdarbašić, STUDOMAT.ba

AIESEC, najveća organizacija vođena od strane studenata, je međunarodna platforma kroz koju mladi ljudi otkrivaju i razvijaju svoj potencijal i vrše pozitivan uticaj na društvo. Radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima, AIESEC ima preko 60 godina iskustva u razvoju mladih lidera sa internacionalnim iskustvom. AIESEC čini više od 100.000 članova sa 2400 univerziteta u preko 125 zemalja i teritorija. AIESEC u Bosni i Hercegovini postoji od 1953. godine, što BiH čini jednom od najstarijih AIESEC zemalja svijeta.

(STUDOMAT.ba)