Saradnja studenata pravnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci posjetili su 6. decembra 2019. godine svoje kolege, studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.


20191206 135157

Studentska udruženja ova dva fakulteta sarađuju dugi niz godina, a susret je upriličen u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu gdje su studentima riječi dobrodošlice uputili rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj i dekanesa Pravnog fakulteta UNSA prof. dr. Hajrija Sijerčić-Čolić, prenosi unsa.ba.

Istaknuta je uspješna saradnja Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Banjoj Luci, kao i saradnja svih osam javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini u okviru Rektorske konferencije /zbora BiH. Rektor Škrijelj i dekanesa Sijerčić-Čolić su, naglasivši važnost povezanosti i saradnje studenata u BiH, izrazili podršku za njihove buduće zajedničke aktivnosti (projektne, istraživačke, te organizovanje ljetnih škola).

Nakon prijema u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci su obišli prostorije Rektorata i Pravnog fakulteta, te su bili naši gosti na Svečanoj promociji diplomanata i magistranata Univerziteta u Sarajevu upriličenoj 7. decembra 2019. godine.

(STUDOMAT.ba)