80 godina postojanja Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu

Poljoprivredno-prehrambeni fakultet u Sarajevu s ponosom nosi ime najstarije svjetovne visokoškolske institucije u Bosni i Hercegovini. 21. marta 1940. godine, Ministarstvo prosvjete Kraljevine Jugoslavije donijelo je Uredbu sa zakonskom snagom o osnivanju Poljoprivredno-šumarskog fakulteta u Sarajevu, kao zasebnog fakulteta i prvog fakulteta u dotašnjoj istoriji Sarajeva i Bosne i Hercegovine.


NOVO LOGO PPF 2019

U proteklih 80 godina kontinuiranog rada Poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu obrazovao je i odgojio generacije inženjera, magistara i doktora nauka u oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije koji su danas uvaženi profesori, vodeći istraživači i cijenjeni menadžeri nekih od najpoznatijih svjetskih fakulteta, instituta i kompanija. 

– Povodom 80. godišnjice ovog za nas, naš grad i zemlju veoma bitnog datuma, 21.marta 2020. trebala je biti upriličena Svečana akademija u auli sarajevske Vijećnice. Na žalost, zbog epidemiološke situacije sve aktivnosti vezane za obilježavanje ovoga datuma su prolongirane, saopšteno je sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

– Kompletnu ceremoniju obilježavanja ostavljamo za neka bolja vremena, kad se steknu uslovi za istu a do tada Vam uposlenici Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, žele da se pazite koliko je u Vašoj moći, čuvate svoje najmilije i svakako pridržavate svega što nam stručnjaci nalažu a sve u cilju očuvanja zdravlja i prevencije širenja virusa, navodi se u saopštenju.