26-godišnja studentica zarađuje milione: Početni ulog u ovaj biznis bio joj je 300KM

Studentica je odlučila da radi za sebe i osmislila vlastiti brend.


1 2
Foto: Instagram

Briony Gorton (26) pokrenula je svoj brend odjeće Talliah Rose doslovce iz svoje sobe u engleskom gradu Burnleyju, s budžetom od samo 900 kuna (100 funti, 300KM). U samo mjesec dana zaradila je skoro milion kuna, a za godinu dana skoro 10 miliona.

Bikini sa Swarovski kristalima

Njena je ideja, prenosi Sun, bila prilično jednostavna: htjela je proizvoditi ono što je htjela nositi, a čega nije bilo na tržištu. Njena je prva kreacija bio bikini sa Swarovski kristalima, a dizajn je u proizvod na šivaćoj mašini pretvorila njena komšinica.

Potom se slikala u bikiniju i slike postavila na Instagram. Sljedeći dan su počele stizati narudžbe, a Gorton govori kako je bila iznenađena kada je ubrzo dobila 60 narudžbi, piše index.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Briony Gorton (@brionygorton)

U to je vrijeme još bila studentica,

Bila sam na trećoj godini studija. Pomislila sam kako sam potrošila 90 hiljada kuna kako bi me neko naučio da radim za druge, ali to nije ono što sam htjela, htjela sam raditi za sebe, napominje. Dodaje i kako nikada nije diplomirala,

Odustala sam od faksa. Svi su mislili da sam luda, priznala je.

Nikad nije digla kredit

Ističe i kako nikada nikad nije digla kredit te kako je do prometa od skoro 10 miliona kuna godišnje došla s početnim ulogom od 900 kuna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Briony Gorton (@brionygorton)

Nisam imala investitore, ne dolazim iz bogate porodice, nisam se zadužila kod banke, nisam digla kredit, nabraja mlada poduzetnica.

-Sve sam postigla s početnih 900 kuna, i to je ono što je ljudima teško povjerovati, ispričala je.

Želim da ljudi shvate da sam ja samo normalna osoba koja je imala dobru ideju, dodaje.

Ističe kako je zapravo imala sreće jer se webshop pokrenuo u vrijeme pandemije, kada su mnoge online trgovine doživljavale pravi procvat.

U svojoj firmi zaposlila i roditelje

Ipak uspješna se dizajnerica nije pobrinula samo za sebe, već je u posao uključila i svoju porodicu. Zbog ovog je poduzetničkog uspjeha i njena mama Tina (54) uspjela otplatiti hipoteku, a i njen je otac do prije dvije godine bio zaposlen kao voditelj skladišta.

Cilj joj je, kaže, da brend Talliah Rose bude cjenovno dostupan mlađim ženama, a napominje da se, kada uđe u tridesete, želi početi baviti – nekretninama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Briony Gorton (@brionygorton)