Postao viralan na TikToku: Student pravi jestive verzije emojija

Jedan student odlučio je da emotikone pretvori u jestive poslastice, pogledajte kako izgledaju...


cupcake kolacic

Hrana je potreba, ali i užitak – od pravilnih jutarnjih obroka do grickalica za vrijeme ručka pa sve do poneke zdjelice kokica tokom filmske večeri…

Kad je u pitanju hrana, postoje razni ukusi, oblici i boje, neki od njih dizajnirani tako da izgledom “upadaju u oči”. S obzirom da je dopisivanje na društvenim mrežama postalo naša svakodnevnica, za neku vrstu hrane nastali su emotikoni.

Doduše, emojiji se razlikuju ovisno o operativnom sistemu, platformi, pa čak i modelu telefona, ali uglavnom su lako prepoznatljivi – rođendanska torta je jednako primamljiva, a šoljica digitalne kafe prikazana emotikonom može vas natjerati da odete sebi napraviti kafu.

To je zapravo i njihova prava namjera, prenijeti osjećaj bez ulaska u sitne detalje i bez pisanja previše slova. A šta se događa kad uzmete nešto što je preneseno iz stvarnog svijeta u virtualni prostor … i onda ga opet pretvorite u stvarni svijet? Pa jedan student će vam to pokazati.

Naime, Ash Baber je dvadesetogodišnji kuhar, a na TikToku je postao viralan zbog svojih pekarskih vještina. Ash je posvetio svoje vrijeme rekreirajući emojije s hranom koje biste mogli pronaći na telefonu, ali s ciljem njihove precizne replikacije umjesto generalizirane verzije.

Pogledajte neke primjere emotikona koje je ovaj student pretvorio u jestive, prave poslastice.

 1. Rođendanska torta

rodjendanska torta

2. Krofna

krofna