11 znakova da ste puno inteligentniji nego što mislite

Sumnjate li u vlastitu inteligenciju? Evo 11 naznaka da se varate. Velike su šanse da ćete odmah prepoznati barem dvije od ovih stvari u sebi.


funny person 1602028737

1. Znate svirati neki instrument

Brojne studije pokazuju da učenje sviranja instumenta pomaže razvoju mozga u djetinjstvu. Jedna od ovih studija tvrdi da samo mjesec dana nastave sviranja može pomoći djeci od 4 do 6 godina da značajno poboljšaju rezultate na testovima i brzinu učenja.

student playing 1602028621

2. Najstariji ste brat i sestra u porodici

Jedno zanimljivo istraživanje sugerira da starija braća i sestre u obitelji imaju značajne prednosti kada je u pitanju IQ u odnosu na mlađu braću i sestre. To je razlog zašto su najstariji obično nešto uspješniji od najmlađih u obitelji.

3. Imate vitku figuru

2006. godine provedena je neobična istraga. Otkrila je zanimljivu povezanost: što je veći struk neke osobe, to su joj niže kognitivne sposobnosti. Prema drugim istraživanjima, 11-godišnja djeca koja dobivaju loše ocjene na testovima sklonija su pretilosti do 40. godine. Velika je vjerojatnost da njihovi pametniji vršnjaci uče bolje, nastoje raditi bolje u obrazovanju i paze na svoje zdravlje više.

4. Voljeli ste čitati još kao dijete

Imate li sjećanja na čitanje iz najranijih dana? Šanse su da ste vrlo pametni, pogotovo ako je ljubav prema knjigama započela dok ste još bili u pelenama. Tokom jednog istraživanja, proučeno je 2.000 parova blizanaca, a pokazalo se da su one bebe koje su ranije naučile čitati postigle i više rezultate na testovima kasnije u životu. Autori studije vjeruju da čitanje od najranije dobi poboljšava čovjekove verbalne, kao i neverbalne sposobnosti.

kid reading 1602028662