11 emotikona koje sigurno upotrebljavate pogrešno

Koje emotikone vi pogrešno pišete?


Nekada ne možete zaključiti značenje emotikona na osnovu izgleda. Desilo vam se sigurno da se mišljenje vas i vaših prijatelja vezano za značenje emotikona ne poklapa. To je zbog toga što ih svi doživljavamo na drugačiji način i u nama bude različite emocije.

Advertisements

Pogledajte neke od najčešće upotrebljavanih emotikona i njihovo pravo značenje, koje prenosi Bright Side.

1. Većina vjeruje da ovaj emotikon označava moljenje. Ali, ovo je gest koji Japanci koriste da zatraže oproštaj. Istovremeno, emotikon može da znači i „Da pukne“.

2. Ovaj emotikon gotovo svi koriste kao poljubac, a on u stvari označava zviždanje.

3. Pesnica okrenuta udesno znak je poštovanja.

4. Crveni „Х“ znak najčešće povezujemo sa zabranom. Ali, u Engleskoj, ovaj znak može da simbolizuje i poljubac.

5. Zbog njegove veličine, lako ćete pomisliti da ovaj emotikon označava plakanje. Ali, ovo je emotikon koji simbolizira anksioznost i stres.

Advertisements

6. Ovaj emotikon pokazuje da želite razgovor.

7. Emotikon sa isplaženim jezikom najčešće se koristi za šalu, ali u stvari predstavlja osobu koja uživa ili proba hranu.

8. Dvije ruke označavaju proslavu uspjeha.

9. Ovaj emotikon možda izgleda ljutito i frustrirano, ali navodno, trebalo bi da ga upotrebljavate kada savladate neku prepreku.

10. Ovaj emotikon se najčešće koristi za iskazivanje frustracije, ali, u stvari, označava umor.

11. Ovo nije obična mašna i nije jednostavna ružičasta vrpca, već simbol za borbu protiv raka, međutim, poznatiji simbol izgleda malo drugačije. U širokoj upotrebi ovaj se emoji koristi kao simbol sretnih događaja.