Zavirite u luckasti Muzej sladoleda

Ako volite sladoled onda priliku da obiđete Muzej sladoleda nikako ne treba da propustite.


Doduše, to možete uraditi samo ako posjetite New York ili Los Angeles. Za one koji to nisu u mogućnosti donosimo mali pogled u ove luckaste muzeje, prenosi dominfo.ba.

Muzej u New Yorku ima veliki bazen ispunjen s 11.000 kila šarenih mrvica koje inače koristimo za posipanje po kolačima u kojem se posjetioci često zabavljaju, čokoladnu sobu, a posjetioci mogu učestvovati u stvaranju najvećeg sladolednog kupa grabljenjem sladoleda u ogromnu zdjelu.

Muzej u Los Angelsu ima 12 soba u kojima se nalaze instalacije koju su nastale kao omaž popularnim sladoledima.

Svaka od soba krije neku neobičnu i zabavnu priču i instalaciju. Tako muzejska ruta započinje u pink prostoriji prepunoj telefona gdje posjetioci dobiju poziv od Setha Rogena koji im daje instrukcije kako pravilno obići cijeli muzej.

Jedna od prostorija posvećena je i svim mogućim sastojcima od kojih se sladoled pravi, kao i dekoracijama te opcijama pakovanja u kojima on dolazi ili se servira.

I naravno, svi posjetioci kupuju sladoled tokom obilaska.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X