Zagreb: Studenti Filozofskog fakulteta blokirali dekana u kabinetu puna dva i po sata

Grupa studenata, nezadovoljnih što im je uprava Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uklonila transparente s fasade fakultetske zgrade, fizički je u utorak, 24.05.2016. godine, na dva i po sata blokirala kabinet dekana Vlatka Previšića.


Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr

– Četrdeset studenata zviždi ispred dekanata zbog sistemskog ušutkivanja studenata, koje je svoj krajnji oblik doseglo ovaj vikend kad su mučki skinuti i ukradeni transparenti s fasade zgrade Fakulteta, a koji su kolektivno vlasništvo studenata. Dekan ne želi izaći iz kabineta. Oglušio se i na zvižduke, opisali su studenti ovaj događaj.

Advertisements

Zahtijevajući povratak uklonjenih transparenata s natpisima “Eppur si muove”, “FFZG protiv klerikalizacije obrazovanja” i “FFZG protiv homofobije”, “Što je previše, Previšić je” studenti su protestovali bubnjanjem i zviždaljkama od podneva, zbog čega je dekan Previšić morao odgoditi oproštajnu posjetu s japanskim ambasadorom, najavljen za 13.15 sati. U Kabinetu dekana to je protumačeno diplomatskim skandalom.

Advertisements

– Pravo je studenata da izražavaju svoja neslaganja i mišljenja na demokratski način, ali pritom se ne može blokirati svakodnevni rad zaposlenika fakulteta i ometati nastavu fizičkim zaprečavanjem. Nije demokratija stvaranje buke, to nije akademski, prokomentarisao je za “Jutarnji” dekan Previšić.

– Studenti su transparente okačili prije mjesec i po dana, a da nisu ni od koga tražili odobrenje. Gotovo ih je već vjetar potrgao. Ipak sam kao čelnik institucije dužan štititi izgled zgrade, objašnjava Previšić.

(Jutarnji.hr)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!