Zabavite se dok boravite kod kuće uz ove društvene igre

Budući da smo prisiljeni više vremena provoditi kod kuće, donosimo kolekciju društvenih igara skrojenih za apsolutno svačiji ukus, uz koje će sati u zatvorenom prostoru proći za čas.


scrabble 2876136 960 720

U vrijeme epidemije korona virusa epidemiolozi savjetuju da što više vremena provodimo u izolaciji, kod kuće. Tportal.hr je izabrao pet izvrsnih društvenih igara koje su se pokazale punim pogotkom.

Munchkin

Igra vam se relativno jednostavna igra u kojoj mahnito nastojite nagomilati blago dok na sve zamislive načine pokušavate spriječiti druge da naprave isto? Probajte izvrsni Munchkin – humorističku kartaško-stolnu igru koja je do danas dobila hrpu ekspanzija što ismijavaju popularne filmove, knjige i serije.

King of Tokyo

Igra vam se naslov u kojem kao filmsko čudovište razarate Tokio? Nema problema: sakupite prijatelje i zaigrajte izvrsni King of Tokyo. Riječ je o dinamičnoj i vrlo zabavnoj igri za više-manje sve uzraste, za koju vam treba malo znanja engleskog, malo razumijevanja osnovne strategije te naravno – malo sreće. King of Tokyo ima i nastavak pod imenom King of New York koji dodaje još čudovišta, još moći i još stvari za razbijanje.

Ticket to Ride

U Ticket to Ride se s drugim igračima natječete tko će izgraditi najbolju željezničku rutu na sjevernoameričkom kontinentu. Ova njemačka igra na ploči za više igrača ne traje predugo – za prosječnu partiju treba oko 45 minuta.

Citadels

Citadels je kartaška igra jednostavnih pravila napravljena za četiri igrača. Riječ je o naoko jednostavnoj igri gradnje srednjovjekovnog grada koja već nakon prvog poteza eskalira u polusatno prepucavanje puno intriga i zavjera.