WURI rang lista: Sveučilište u Mostaru 7. u svijetu u kategoriji Studentska mobilnost i otvorenost

Studentska mobilnost i otvorenost obuhvata nekoliko ključnih aspekata kao što su međunarodna saradnja, programi mobilnosti,..


sum tv 1068x801 1 1
Foto: SumTV

Sveučilište u Mostaru zauzelo je 7. mjesto na WURI svjetskoj rang-listi inovativnih univerziteta u kategoriji Studentska mobilnost i otvorenost. Ova kategorija ocjenjuje univerzitete prema njihovoj sposobnosti promicanja međunarodne saradnje i mobilnosti studenata kroz razne inovativne inicijative.

Sveučilište u Mostaru u ovoj kategoriji istaknulo se svojim programom pod nazivom Cutting-Edge Initiatives: University Programs Enhancing Student Mobility and Openness.

Ovaj program naglašava predanost međunarodnoj saradnji i mobilnosti studenata kroz inovativne inicijative koje uključuju Erasmus+ programe i bilateralne sporazume koji omogućuju studentima razmjenu i studiranje u inostranstvu, nastavu na engleskom jeziku i drugim jezicima kako bi se olakšala integracija stranih studenata, podršku pri integraciji stranih studenata kroz međunarodne studentske urede i razne društvene i kulturne aktivnosti te upotrebu naprednih tehnologija za poboljšanje komunikacije i saradnje između domaćih i stranih studenata, piše Sum.ba.

Kategorija Studentska mobilnost i otvorenost obuhvata nekoliko ključnih aspekata kao što su međunarodna saradnja, programi mobilnosti, otvorenost za strane studente te inovativne programe i inicijative.

Ove inicijative demonstriraju predanost Sveučilišta u Mostaru, stvaranju globalno povezanog obrazovnog okruženja koje podržava mobilnost i otvorenost studenata. Ovim uspjehom Sveučilište u Mostaru potvrđuje svoju poziciju kao jedno od vodećih univerziteta u okruženju u promicanju međunarodne saradnje i inovativnih obrazovnih programa na WURI rang-ljestvici.