Wiselike – sajt na kojem ćete dobiti prave odgovore na svoja pitanja

Tražite eksperta iz nekog određenog područja kako bi vam jasno odgovorio na željeno pitanje, a ne znate odakle da počnete? Počnite od friško pokrenutog Wiselikea!


Ima li išta bolje od svježeg, hrskavog i mirisnog hljeba tek izašlog iz pećnice? Prosto ne možete, pa na ma kakvoj dijeti bili, izdržati, a da ne otkinete komad i probate svu tu dobrotu vlastitim ustima. E, slična vam je stvar i sa tek pokrenutim web servisima.

Advertisements

Wiselike je novi, friško pokrenuti web sajt na kojem ekspertima iz različitih oblasti, životnih i onih manje životnih, možete postaviti kakvo god pitanje želite. Sajt se trenutno nalazi u beta fazi, ali uprkos tome, već ima 24 registrovana eksperta, kojima je za kratko vrijeme već postavljeno više od 25 hiljada pitanja. Među ekspertima se posebno ističu Susan Bennet koja je posudila svoj glas Appleovoj Siri, a tu je i – vjerovali ili ne – izumitelj selfie štapa, Wayne Fromm. Ne bi bilo zgoreg da se komuni uskoro pridruže Bill Gates i ostali IT celebrityji.

Pošto je sajt, kako smo već napomenuli, u beta fazi, svi eksperti koji se žele registrovati na njega i dobiti vlastitu Wiselike stranicu morat će se pridružiti trenutnoj listi čekanja. Dovoljno je samo da unesu svoj email u opciju Create Page, a kasnije moraju ispoštovati još neka pravila: moraju navesti svoje pravo ime i prezime, svoju ekspertizu i staviti sliku na kojoj je prikazano njihovo lice, jer kreatori sajta žele poraditi na tome da Wiselike bude respektabilan i profesionalan u davanju pravih odgovora iz legitimnih izvora.

Advertisements

Mnogi Wiselike upoređuju sa Redditovim Ask Me Anything subredditom, s tim da se Wiselike od njega razlikuje po tome što će objavljena i svima vidljiva pitanja biti samo ona na koja eksperti odgovore. Ukoliko i sami želite nekima od registrovanih eksperata postaviti pitanje, to možete učiniti i bez kreiranja accounta. Međutim, to važi za one koji žele ostati anonimni. Ako ipak želite da vaše ime bude povezano sa određenim pitanjem, morat ćete kreirati account na sajtu.

(INFO.ba)