Vlada KS: Cijena ishrane i smještaja u studentskim domovima ostaje ista

Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo nije data saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU "Studentski centar" Sarajevo o korekciji cijene ishrane i smještaja studenata u studentskim domovima za akademsku 2013/2014. godinu.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Na sjednici Vlade Kantona Sarajevo održanoj u četvrtak nije data saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU “Studentski centar” Sarajevo o korekciji cijene ishrane i smještaja studenata u studentskim domovima za akademsku 2013/2014. godinu.

Ovom Odlukom bilo je utvrđeno da se cijena ishrane i smještaja studenata u studentskim domovima uveća u iznosu od 11,00 KM mjesečno po studentu, prenosi portal Klix.ba.

– Stav Vlade je da predloženo povećanje ne prati istovremeno i povećanje kvaliteta usluga koje bi moglo opravdati povećanje cijena. Uzimajući u obzir životni standard i socijalno-ekonomsku situaciju te da se radi o studentima koji u najvećem broju dolaze van Kantona Sarajevo koji ionako ne izmiruju svoje već nastale obaveze, ovo povećanje bi moglo obeshrabriti nadležne vlasti iz drugih kantona da osiguraju sredstva u finansiranju smještaja studenata, navedeno je u saopštenju.

(Klix.ba)