Uspješno održana edukacija za Regionalni forum Evropskog parlamenta mladih u Sarajevu [FOTO]

U subotu, 21. marta 2015. godine, održana je edukacija za učesnike povodom Regionalnog foruma u Sarajevu u organizaciji Evropskog parlamenta mladih BiH.


Foto: Emina Krnjić
Foto: Emina Krnjić

U subotu, 21. marta 2015. godine, održana je edukacija za učesnike povodom Regionalnog foruma u Sarajevu u organizaciji Evropskog parlamenta mladih BiH.

Lokalni ured Evropskog parlamenta mladih u Sarajevu je održao edukaciju o proceduri i pravilima učestvovanja za buduće učesnike na Regionalnom forumu u Sarajevu. Delegati su učenici 11 srednjih škola koji su podijeljeni u komitete sa zajedničkim ciljem osnivanja rezolucije na navedene teme komiteta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dan je započeo službenim otvaranjem na kojem su uvodne riječi bile od Aleme Pelesić, glavnog organizatora Regionalnog foruma 2015. Nakon toga su predstavljeni članovi organizacionog tima, i to: Arabela Šarkić – Project Manager, Dina Pelesić – Delegates Manager, Lejla Korman i Amina Smajović – Sales Manager, Tarik Smajlović – PR Manager. Zatim je održana prezentacija o suštini samog događaja, te je održana edukacija delegatima o proceduri i pravilima učestvovanja na Regionalnom forumu u Sarajevu.

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Evropskog parlamenta u organizaciji Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini. Najznačajniji cilj organizacije je podstaći razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Aplikacije za Regionalni forum u Mostaru su otvorene do utorka 24.03.2015. godine, dok će se uskoro otvoriti i aplikacije za Regionalni forum u Tuzli.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/eypbih.

(Dina Pelesić, STUDOMAT.ba)