Uspješno je završena deseta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo!

Mehke vještine, ili u govoru poznatije kao soft skills, su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu vašeg rada. Pored toga, one utiču na kvalitet vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj set vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada.


Uspjesno je zavrsena deseta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo 12

Za razliku od takozvanih hard skills vještina koje se mogu dokazati i mjeriti, soft skills su nemjerljive. Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste da se soft skills  vještine mogu unaprijediti i naučiti!

Upravo takvu priliku, za sticanje i unaprjeđenje mehkih vještina vam nudi radionica koju već deset godina organizuje Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC,  pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

EESTEC je neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija, čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope radi ostvarivanja punog potencijala u akademskim i socijalnim sferama njihovih života. EESTEC LC Sarajevo je jedan od aktivnijih i respektabilinijih komiteta u EESTEC-u, te se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata na lokalnom i internacionalnom nivou. Za više informacija o samom Udruženju, posjetite zvaničnu web stranicu EESTEC LC Sarajeva.

Soft Skills Academy okuplja 40 ambicioznih participanata koju su se najviše istakli svojim motivacionim pismom, i time su dobili priliku biti dio ovogodišnje Soft Skills Academy  radionice.

Participanti su imali priliku slušati 5 interesantnih tema, a ove godine treneri su izabrali sljedeće teme:  “Počnimo od sebe”, “Prezentacijske vještine”, “Govor tijela” , kao i dvije teme na engleskom jeziku: “Arrange your time so you don't get stressed” i “How motivation can work in your favour”.

Sve radionice su interaktivnog tipa, a vode ih certificirani EESTEC treneri koji su ove godine došli čak i iz drugih zemalja, a to su: Marijana Udovičić, Seid Korać, Elvis Skoždopolj, Petra Tanković i Nejc Kastelan.

Uspjesno je zavrsena deseta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo 3

Radionica je trajala tri dana, a zvanično je završena u nedjelju,  27. marta, kada je održana i svečana ceremonija zatvaranja gdje su participantima uručeni certifikati, CV suplementi i simbolični pokloni.

Svim kandidatima koji su bili dio ovogodišnje radionice upućujemo iskrene čestitke, a onim koji ove godine nažalost nisu dobili tu priliku, toplo preporučujemo da svoju sreću okušaju na nekoj od narednih edicija!

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn!