Uspješna studentica Mina Hadžidedić imenovana među najboljim studentima Univerziteta Teksas

Njena majka studirala je na Univerzitetu u Sarajevu, a potom je izbjegla u SAD.


mina
Foto: Facebook

Studentica bosanskohercegovačnog porijekla Mina Hadžidedić na “Danu časti” imenovana je među najboljim studentima na The University of Texas at Austin.

Mina studira hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu u Teksasu i već je stekla reputaciju svojim izuzetnim akademskim dostignućima, volontiranjem i vannastavnim aktivnostima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Dan časti uveden je 1948. godine i obilježava se svake godine. Odaje priznanje za postignuća studenata sa najvišim postignućima na Univerzitetu Teksas. Dan časti je prilika da se proslave oni studenti koji ne samo da su dostigli svoj potencijal, već su ga i nadmašili — uzdižući se na najviši nivo akademskog postignuća.

Minina majka, Lejla, došla je u Sjedinjene Američke Države kao izbjeglica i izgradila nevjerovatnu tehničku karijeru kao inženjer. Studirala je telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Radila je skoro 15 godina za Verizon, najvećeg američkog operatera bežične mreže. ovdje je postigla zapažene rezultate.

 – Bio sam tako ponosan kada sam pročitao Minino ime na spisku istaknutih studenta Univerziteta Teksas. Minu sam pozvao da učestvuje u Bosnia & Herzegovina Futures Foundation 3MT takmičenju.
Predviđam ogromnu karijeru ovoj mladoj dami, napisao je prof dr Edhem Čustović.

Bilo kuda, bosanske pameti svuda! Kako mama tako i kćerka. Danas sam pročitao vijest o tome da je Mina Hadžidedić na “…

Objavljuje Dr. Edhem ČustovićPonedjeljak, 17. travnja 2023.