Urnebesni oglas za izdavanje stana: “Prednost imaju studenti čiji roditelji nazovu”

Prednost je data muškim studentima za koje nazovu roditelji.


Foto: Envato
Foto: Envato

Tema stanja na tržištu nekretnina, kako kod nas, tako i u komšiluku, pa i ostalim zemljama Europe, na dnevnoj bazi puni stupce medija, ali i angažuje korisnike društvenih mreža, okupljene u grupama onih koji nude, ali i traže stan ili kuću za najam.

Osim cijena koje su sve više, stanova za dugoročni najam sve je manje jer mnogi stanodavci odlučuju svoje kapacitete iznajmljivati turistima ili “poslovnjacima”, koji se u našem gradu zadržavaju povremeno, ali bolje plaćaju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kad se ovome pridodaju i ponekad neobični, rigorozni ili samo apsurdni uvjeti nekih stanodavaca, dođemo do situacije “spala knjiga na dva slova”, što se ponude nekretnina tiče.

Tako je na Redditu osvanuo oglas za najam sobe u strogom centru Zagreba, na Langovom trgu, svakako atraktivnoj lokaciji samo 400 metara od Trga bana Josipa Jelačića te kako piše, samo “10 minuta pješice do studentske menze”.

2 22
Foto: screenshot via Reddit

Kako piše u detaljima, kupaonicu koristi još jedna osoba, u najam se daje jedna soba u sklopu adaptiranog stana s novim i modernim namještajem. Od zajedničkih prostorija izdvajaju kuhinju, trpezariju i dio s perilicom rublja.

Cijena za sobu na ovoj lokaciji iznosi oko 442 KM mjesečno, uz plaćanje režija u iznosu od 50 do 90 KM.

Ali, osim činjenice da za stanovanje u sobi u Zagrebu morate izdvojiti oko 520 KM mjesečno, posljednji dio oglasa još je veći kuriozitet. Naime, stanodavac ovdje napominje da prednost daje muškim studentima nepušačima, “za koje će nazvati roditelji”, prenosi Mojfaks.