Upoznajte studenticu koja je dizajnirala kostime za tim Baby Lasagne

"Ne mogu vjerovati da sam ovdje. I dalje sam tek studentica, a imam priliku biti s tako bitnim ljudima," kazala je studentica.


baby lasagna

Za kostim koji Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić, nosi na Eurosongu ‘glavni krivac’ je 22-godišnja Valentina Pliško. Studentica je četvrte godine modnog dizajna na NABA-i u Milanu, a preddiplomski smjer modni dizajn je završila na TTF-u u Zagrebu.

– Ne mogu vjerovati da sam ovdje. Imam samo 22 godine. I dalje sam tek studentica, super mi je što sam tu, što imam priliku biti s tako bitnim ljudima – dizajnerima koji već imaju zavidne karijere. To je za mene neprocjenjivo iskustvo, rekla je skromna Valentina, koja je Marka upoznala preko njegove zaručnice Elizabete.

Spojila je pankerske, heavy metal i tradicionalne elemente u jedan ‘look’, a dizajnerica je kao poseban pečat kostima ukomponirala prepoznatljive hrvatske motive.

– Na početku nisam ni čula pjesmu, Marko mi je samo rekao o čemu je riječ i složili smo se da to bude kombinacija metala i etna. Bilo mi je puno teže raditi kostime za Eurosong, nego za Doru. Puno su veća očekivanja i veće natjecanje, rekla je Valentina, koja je potom otkrila jesu li kolege s fakulteta ljubomorni na ovako veliku stvar koja joj se događa na početku karijere, piše Dalmatinskiportal.hr.

– Ne bih rekla da su ljubomorni. Svi su sretni zbog mene i drago im je da to radim. Čak smo i međusobno komentirali moje radove, jer svi studiramo i volimo modu.

Marku nije željela ništa nametati i svi dizajni nastali su u međusobnom dogovoru.

– Uvijek bi se našli na pola puta i to funkcionira super.

Kaže kako je cijela ekipa uvijek spremna na vrijeme, pa problema pred nastupe ili probe nije bilo.

– Mi smo uvijek na vrijeme i spremni, a spreman je i backup. Sve je na mjestu tako da je sve prema planu i nema problema. Svi uletimo jedni drugima, kada nekome nešto treba. Mi smo sjajan tim, rekla je Valentina.

Što je još otkrila talentirana dizajnerica – pogledajte u videozapisu.

@dalmatinskiportal

Upoznajte skromnu 22-godišnju Valentinu, koja je dizajnirala kostime za tim @The Baby Lasagna Official -Ne mogu vjerovati da sam ovdje. I dalje sam tek studentica, a imam priliku biti s tako bitnim ljudima – kazala ne Pliško #babylasagna #rimtimtagidim #eurosong #fyp #croatia #kostimi #valentinaplisko

♬ original sound – Dalmatinski portal