Upoznajte Šerifa, studenta ekonomije i mladog Evropskog Ambasadora za Zapadni Balkan

U programima na području EU kao ambasador promoviše i predstavlja našu BiH.


IMG 6ec77493d839fde17965b9b2582300c4 V
Foto: Radiokameleon.ba

Šerif Salihović je rođen i odrastao u Sarajevu, a trenutno je apsolvent ekonomskih studija UNSA. Kao veliki avanturist i entuzijasta, u svojih 26 godina živio je u 5 zemalja, aktivno govori Engleski i Njemački jezik.

Šerif je mladi Evropski Ambasador za Zapadni Balkan, Erasmus alumnista, član nekoliko regionalnih i lokalnih organizacija fokusiranih na jačanje regionalne saradnje. Aktivan promotor interesa mladih BiH i Evropskih vrijednosti. Budući diplomata, ekonomist, poliglot, filantrop i ko zna šta još.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kao Mladi Evropski Ambasador za Zapadni Balkan, Šerif se zalaže za promociju Evropski vrijednosti u BiH i regionu. Njegova mnogobrojna učešća na programima razmjene studenata, kao i učešća u regionalnim i globalnim programima i projektima za mlade, odličan su primjer za mlade i studente u BiH kako konstantno treba težiti ka suradnji i umrežavanju sa mladima sirom svijeta. Njegov cilj je da ubrza proces integracije BiH ka Evropskoj Uniji, kao i ojačavanje međuregionalne saradnje mladih.

Mladi Evropski Ambasador kroz aktivnu komunikaciju sa EU delegacijom, zastupa interese mladih BiH i Zapadnog Balkana. Promovi+e Erasmus programe i projekte u BiH, dok u programima na području EU kao ambasador promoviše i predstavlja našu BiH.