Upoznajte Luku, najboljeg studenta društvenih nauka u RS

Luka je ostvario izvanredan prosjek tokom studija.


luka markovic
Foto: Srna

Luka Marković, student četvrte godine Ekonomskog fakulteta Pale Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prvorangiran je na konačnoj rang listi za dodjelu prestižnih stipendija Fonda “Dr Milan Jelić” za studente prvog ciklusa studija društvenih nauka u akademskoj 2022-2023. godini.

Zahvaljujući prosječnoj ocjeni od 9,92 ostvarenoj u toku cjelokupnog studiranja, prilikom rangiranja ostvario je ukupno 103,20 bodova, što ga čini najboljim studentom prvog ciklusa studija u oblasti društvenih nauka u RS.

Marković je istakao da je neopisiv osjećaj zadovoljstva drugu godinu zaredom biti stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”, naročito ove godine kao prvi na listi studenata društvenih nauka u RS.

 – Ovo priznanje mi mnogo znači kao nagrada za sav trud i odricanja još od osnovne škole, a predstavlja i dodatni motiv za dalje usavršavanje na Ekonomskom fakultetu na Palama. Student sam četvrte godine smijer finansije i bankarstvo sa prosječnom ocjenom 9,92, rekao je Marković Srni.

On je istakao da je postizanje ovakvog uspjeha bilo mnogo lakše uz bezrezervnu podršku porodice i veoma korektnu saradnju i podršku asistenata i profesora.

Marković je naglasio da je ponosan što na najbolji način predstavlja svoju porodicu i grad Višegrad iz kojeg potiče.