Upoznajte Hanu, studenticu koja studira u Beču, a ispite priprema u Homework Hub-u

"Drago mi je što sam okružena perspektivnim i ambicioznim mladim ljudima."


Foto: Facebook

Za septembarske rokove u Homework Hub-u se priprema Hana Pašalić, studentica Farmaceutskog fakulteta iz Beča.

Advertisements

 – Još kao mala imala sam naklonost prema prirodnim naukama, pogotovo radu u laboratoriji.  Nakon dužeg razmišljanja odlučila sam upisati Farmaceutski fakultet u Beču, jer mislim da mi polje farmacije pruža najbolju kombinaciju onoga što volim i što me zanima. 

Advertisements

Zašto Beč?

 – Za Beč sam se odlučila nekako u zadnjem momentu. Univerzitet u Beču jedan je od najstarijih i priznatijih univerziteta u Europi i kvalitet obrazovanja je stvarno na visokom nivou.  Studiranje na njemačkom govornom području predstavljalo je veliki izazov, ali isto tako i izvanrednu priliku. Farmacija sama od sebe jeste veoma perspektivna, te bi se u krajnjoj liniji htjela baviti razvojem i otkrićem lijekova, što i jeste moj plan za master studij. 

Zašto Homework Hub?

 -Kako inače učim u univerzitetskoj biblioteci, htjela sam naći sličan prostor i u Sarajevu, te Hub predstavlja savršeno mjesto. Drago mi je što sam okružena perspektivnim i ambicioznim mladim ljudima, koji mi daju motivaciju da i ovo ljeto provedem učeći.  Trenutno završavam prvu godinu studija i bezobzira na mnoge poteškoće, meni lično najvećoj – jezika, više sam nego sigurna da sam napravila pravi izbor.