Upoznajte Fatimu, učenicu generacije i studenticu koja se bavi izradom unikatnih radova

Fatima je srednju školu završila kao učenica generacije, a trenutno je studentica i bavi se izradom unikatnih predmeta.


fatima
Foto: Facebook

Fatima Abazović, 19-godišnja djevojka, počela je sa izradom različitih rukotvorina. Naime, ova mlada, kreativna djevojka izrađuje narukvice, broševe, levhe sa dvije različite tehnike (zlatovez i ručno lijepljenje), a uskoro planira izrađivati ukrase za kićenje svadbi.

Fatima je završila Opću Gimnaziju u Vakufu kao učenica generacija, a trenutno je studentice prve godine Pravnog fakulteta u Mostaru. članica je Mreže mladih Gornji Vakuf i upravo uz njihovu pomoć, to jest edukaciju koju su organizovali, zaljubila se u izradu ukrasa.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ljepotica ruža iz Italije

Posted by Hand_made_by_Fatima_GV on Thursday, 26 January 2023

– Odluka za izradu kreativnih radova nastala je sasvim spontano, kriva je Mreža mladih koja je svojim članovima ponudila besplatnu edukaciju. Međutim, u prvi mah sam pomislila da to nije za mene, ali što sam više radila, više sam uživala, kazala je Fatima, piše Bug.ba.

Najprije je izrađivala poklone dragim osobama, a onda je počela i prodaja. Kako kaže, veoma je zadovoljna, a uskoro planira uvesti još novih proizvoda. Iako su unikatni radovi veoma zahtjevni i potrebno je dosta strpljenja da se dođe do finalnog proizvoda, kad se radi iz ljubavi, sve se može.

Novo u ponudi Poster po vašoj želji 15KM sa okvirom 10KM bez okvira

Posted by Hand_made_by_Fatima_GV on Thursday, 26 January 2023

– Od svih mojih proizvoda, meni najdraži su broševi, jer tu negdje nastaje igra boja i oblika, osjećam da tu najviše mogu pokazati svoju kreativnost, s obzirom na veliku mogućnost kombinacija. Ovo radim iz ljubavi, tako da je to baš u pravom smislu riječi hobi. Budite ustrajni i slijedite svoje snove i nikad ne odustajte, poručuje ova mlada i vrijedna djevojka.

Njene proizvode možete pronaći ovdje.