Upoznajte Berinu, studenticu završne godine fakulteta koja ispite sprema u Homework Hubu

"Kad porastem, prvenstveno želim biti od pomoći ljudima."


berina
Foto: Facebook

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Brojni uspješni studenti iz Sarajeva, ali i regiona uče upravo u Homework Hubu. Jedna od njih je i studentica završne godine farmacije, Berina.

Berina, kao korisnica godišnje članarine HUB-a, iako je završna godina i nedavno položila posljednji ispit nam poručuje:

 – Iz srednjoškolskih dana sam gajila interesovanja prema prirodnim naukama, tako da se farmacija nametnula kao oblast sa najskladnijim omjerom tih nauka. Ni previše-ni premalo! Kad porastem, prvenstveno želim biti od pomoći ljudima, a konkretno voljela bih da to bude kroz rad u laboratoriji i na kliničkim istraživanjima.

Zašto Homework Hub?

 – U HUB-u se osjećam mnogo produktivnije nego u svom stanu. Kad želim da napravim pauzu, to ne bude kroz ‘skrolanje’ TikToka i Instagrama (kao kod kuće), već zajedno sa kolegama, gdje se uvijek razmijeni neka nova informacija, u veseloj i prije svega zdravoj atmosferi! Kolegama/icama preporučujem da obavezno posjete naše prostorije, i učlane se ukoliko su u mogućnosti. Steći ćete nova poznanstva, čuti za stvari kojih nema u knjigama i prezentacijama i osjetiti ljepotu pripadanja jednoj ovakvoj zajednici. I svakako, dvije glave su pametnije od jedne!