UNZE: Održano ekipno takmičenje studenata u kuglanju, pogledajte plasman

Takmičenje je organizirano uz podršku i saradnju menadžmenta Univerziteta u Zenici.


studenti unze 1
Foto: UNZE

U okviru obilježavanje godišnjice Univerziteta u Zenici, jučer je u Kuglani Zenica održano ekipno takmičenje studenata Univerziteta u Zenici u kuglanju.

U ime Univerziteta u Zenici studentima se obratio prorektor prof.dr.sc. Ilhan Bušatlić, a bacanjem prve kugle takmičenje je otvorila dekanesa Filozofskog fakulteta prof.dr.sc. Alica Arnaut. Takmičenju su prisustvovali još i prorektorica prof.dr.sc. Maša Alijević, predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK gosp. Marinko Tokić i gosp. Nebojša Vasić, kao i predsjednik Unije studenata Faris Preljević.

Takmičenje je organizirano uz podršku i saradnju menadžmenta Univerziteta u Zenici, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Studentskog sportskog saveza i Unije studenata Univerziteta u Zenici, te uz ogromno zalaganje prof.dr.sc. Alekse Stankovića.

Najboljim ekipama dodijeljeni su i pehari:

  • U konkurenciji studentica prvo mjesto osvojila je ekipa Filozofskog fakulteta (731 oboreni čunj), drugo mjesto osvojila je ekipa Politehničkog fakulteta (598 oborenih čunjeva) dok je treće mjesto osvojila druga ekipa Politehničkog fakulteta (500 oborenih čunjeva).
  • U konkurenciji studenata prvo mjesto je osvojio Politehnički fakultet (1052 oborena čunja), a drugo mjesto je osvojila ekipa Filozofskog fakulteta (815 oborenih čunjeva).

Sportska takmičenja studenata se nastavljaju u četvrtak 19. oktobra kada će biti održano takmičenje u malom nogometu.