UNSA: Prezentacija međunarodnih parlamentarnih stipendija (IPS)

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu će danas, 17. septembra 2015. godine, s početkom u 15:00 sati biti održana prezentacija stipendija njemačkog parlamenta.


Prezentaciju će održati gospođa Petra Ernstberger, članica parlamenta, prof. dr. Hans-Ulrich Heiβ, zamjenik predsjednika Tehničkog univerziteta u Berlinu, i gospodin Sören Roos, rukovodilac Odjela za informiranje i rad s javnošću njemačkog saveznog parlamenta. Pozivaju se zainteresirani studenti da prisustvuju ovom događaju.

Njemački parlament pruža mladim osobama priliku da radom kod jednog člana parlamenta u trajanju od 15 sedmica upoznaju njemački parlamentarni sistem i procese političkog odlučivanja, te da steknu praktična iskustva na području parlamentarnog rada.

Internacionalna parlamentarna stipendija je namijenjena visokokvalifikovanim i politički zainteresovanim mladim osobama koje imaju volju da zajedno sa ostalim činiocima aktivno i odgovorno oblikuju demokratsku budućnost svoje zemlje, navodi se na kraju saopštenja Službe za odnose s javnošću UNSA.

Informacije o IPS stipendijama su dostupne na web stranici Njemačke Ambasade u Sarajevu.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X